Bu iki araç arasında seçim tamamen neye öncelik verdiğine bağlı. Ford Focus 3.5 daha modern bir otomobil ve sürüş hissi açısından segmentinde öne çıkan bir modeldir. Direksiyonu daha net, yol tutuşu daha başarılı ve genel olarak daha konforlu bir sürüş sunar. Uzun yolda daha keyifli ve daha oturaklı hissettirir. Ancak özellikle otomatik şanzımanlı versiyonlarında dikkatli olmak gerekir; bakımlı ve temiz bir araç bulmak önemli. Honda Civic FD6 ise daha eski bir kasa olmasına rağmen dayanıklılığıyla ün kazanmıştır. Atmosferik motoru sorunsuzluğu ile bilinir ve LPG ile oldukça uyumludur. Bu yüzden işletme maliyeti düşüktür ve kullanıcıyı genelde üzmez. Sürüş olarak Focus kadar dinamik değildir ama günlük kullanımda yeterlidir. Ayrıca ikinci elde çok hızlı satılması ve değerini koruması da büyük avantajdır. Özetle, eğer önceliğin sürüş keyfi, yol tutuş ve daha modern bir hisse sahip olmaksa Focus daha mantıklı bir seçim olur. Ama “sorunsuz olsun, ekonomik olsun, kafam rahat olsun” diyorsan Civic FD6 daha doğru tercih olur.
Kardeşim Cod, fotoğraflara bakınca bile karakter farkı bağırıyor zaten.
Dostum Focus 3.5 teknolojide, güvenlikte, sürüş dinamiğinde bariz daha güncel ve dolu bir kasa. Özellikle yalıtım, yol tutuş, iç mekân hissi olarak FD6’dan net üstün. Civic FD6 ise sorunsuzluğu, LPG uyumu ve ikinci el piyasasıyla öne çıkıyor ama içi bayağı eski hissettiriyor.
Kanka günlük keyif, konfor, teknoloji dersen ben oyumu Ford Focus 3.5’ten yana kullanırım. Anket şıkkım: Ford Focus 3.5.