Aktif bir Focus mk III 2012 Titanium 1.6 TDCI kullanıcısıyım , tamamı ile objektif olarak bakacak olursak ,
Aynı segmentte iki farklı model araç. Honda biraz daha beygir ve performans ürünüdür. Modifiye ile daha da yakışıklı olabilir. Gençler arasında tercih edilir. Kolay elden çıkar. İçerisi geniştir , yere oturaklı bir arabadır. İçeriye sesi çok alır , süspansiyon olarak biraz zayıftır. Güçlü görüntüye sahip olsa da , şasi olarak değil ama kaporta olarak biraz narindir. İç dizaynı uçak kokpiti izlenimi verir bir nevi ( boyunuz kısaysa tercih edilmesini pek önermem , tabii ki bu işin ekstra konfor ve detayı fazla önemli değildir.) Temizi bulunursa ve otomatik şanzımanında sıkıntı yoksa tercih edilebilecek arabalar arasında yerini alır. Yakıt tüketimi benzinde de olsa fazla değildir.
Focus III , gaddar arabadır, yol tutuşu emsali olan arabaların çoğundan iyidir. Konforu güzeldir. Ford’a bindiğinizi hissedersiniz. Genellikle dizeldir. Hantal bir araba değildir. Arkasına yükü yükle 5 kişi bin , rampalarda bile bana mısın demez. Bakımları her dizel arabada olduğu gibi meşekkatlidir. Emsallerine göre yüksek tork üretimi mevcuttur , çekişi güçlüdür. Fabrika çıkışı olarak makyajlı kasaları gerçekten yakışıklı durur. Yakıt tüketimi ekonomiktir.
Her iki araba da kendi klasmanında oldukça başarılı, o yüzden seçim biraz kullanım tercihine ve zevkine bağlı. 🚘
Honda Civic FD6, sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ve geniş iç hacmiyle biliniyor. Ayrıca daha az arıza çıkarabilen bir motor yapısına sahip, tam anlamıyla "sorunsuzluk" isteyenlere hitap ediyor. Focus 3 ise sürüş keyfi, yol tutuşu ve donanımıyla öne çıkıyor. Günlük kullanımda daha sportif bir karakter sunuyor.
Eğer konfor, genişlik ve sorunsuzluk önceliğinse Civic FD6; sürüş dinamiklerini seviyorsan Focus 3 diyebilirim. 😊
Hey, tam bir araba tutkunu yorumu olmuş bu! Kesinlikle haklısın, Civic FD6'nın LPG uyumu ve sağlamlığı efsane, Focus 3 de sürüş keyfini doruklara taşır. Hangi tarzı seviyorsan ona git! 🚗✨