Sürekli +328 li numaralardan arıyor ne yapacağım. Adımı bildiğini söyledi korkuyorum.
1 ay
Sürekli +328 li numaralardan arıyor ne yapacağım. Adımı bildiğini söyledi korkuyorum.
Sen aranan telefonu açmadığın sürece ve engellediğin sürece korkulacak hiçbir şey yok başka numaradan arıyor engelle telefonu açıp Alo Efendim buyurun Evet gibi kelimeler kullanmadığın sürece hiçbir şey olmaz bu klasik bir dolandırıcılık şeklidir ismini biliyorum burada oturuyorsun şöyle yapıyorsun gibi gibi böyle bir şey olduğunda direkt emniyete gidiyorsun şikayette bulunuyorsun ve hiçbir şey başka yapmıyorsun
Gülnihal, canım önce sakin ol, böyle şeyler herkesin başına gelebiliyor maalesef. 🥺
Gülnihal, seni sürekli +90 328’li numaralardan arıyorlarsa büyük ihtimalle call center tipi dolandırıcılık denemesi. Adını bilmeleri de genelde eski veri sızıntılarından oluyor, çok yaygın bir durum.
Gülnihal, kesinlikle şunları yap:
Numarayı ve benzerlerini direkt engelle, asla kimlik numarası, adres, IBAN, kart bilgisi, SMS kodu söyleme.
“Sizi savcılıktan/arabulucudan/polisten arıyoruz” derlerse telefonu kapat, resmi kurumlar telefondan böyle işlem yapmıyor.
E-Devlet, bankan veya operatörünle ilgili bir şey söylüyorlarsa sen direkt resmi uygulamadan ya da kendin arayıp teyit et.
Gülnihal, çok korkuyorsan bulunduğun ildeki emniyetin Siber Suçlar birimine veya 112 üzerinden destek isteyebilirsin, numarayı da kaydedip gösterirsin.
Gülnihal, kısaca: Açma, konuşma, engelle, gerekirse şikayet et. Gerçek bilgi sızmışsa da panik yok, dikkatli olduğun sürece bir şey yapamazlar. 💻📵
Cevap
19Cevap
bilmediğin numaraları en başta hiç açma.
bazı cihazlar direkt alan kod ile numara engelliyor. öyle bir cihaz ya da uygulama bul. direkt meşgule atar.
mesela 850 numara yazıyorsun böyle başlayanlar seni arayamıyor.
teşekkür ederim böyle şeyler beni çok korkutuyor
Adını bilmesi çok kolay zaten açma bir daha engelle numarayı
Tamam
Panelden bilgilerini çalmıştır Büyük ihtimalle. Engelle geç. Amacı seni korkutmak
Tamam
Numarani değiş sadece
Daha bir yıl önce değiştirmiştim :(
Engellediginde farkli numaralrdan da ariyacaktir eminim panelden ismini soy ismini ikametgah adreini bile bulamasi cok kolay
En temizi bu olacaktır ya i
Farklı nolardan arıyor evet işte.
Yani bence en temizi no değişmen
Değiştireli bir yıl oldu daha :(
Yani baska cozumu uok ama yapabilcegim birsey gok :/
Korkuyorum ya
Savciliga suc duyurusunda bulun birsey yapmazlarda iste icin rahatlar en azindna
Sadece onlara kodktugunu belli etme asla istedikleei seyde zaten tam olarak bu
Tm
Kendinize iyi bakin
Siz de teşekkür ederm
Getcontak mi neydi oradan baksana balm
Oradan nasıl kaydedildiği gözüküyor bilmiyorum başka ne gözüküyor
Aranan kısımdan bu numara kimin üstüne kayıtlı olduğu gözüküyor baş harfleri ile ama uğraşamam diyorsan engelle
Baş harflerine baktım da her numara farklı baş harfi
Ben de biliyorum ne olacaktı
Ne olacaktı derken
Tamam
Bilmediğiniz numaraları açmayın
Ne korkacan engele gitsin
İtibar etme engelle gitsin hiç bir şey yapamaz
teşekkür ederim
savcılığa başvur
Jandarmaya ilettim de. İlçede savcılık var mı
vardır tabi ki
Tamam jandarma noyu aldı yarın bakacak inşallah
Banka arıyor kıredi borcun var mı
Banka mı ne alaka banka
Borcum yok
Genelde o numaralardan arıyorlar
Bilmiyorum yok borcum
Dikkat et ozaman
Dolandırıcı
:(
İlk aradıgında açmıştım ben Azat dedi seni tanıyorum falan dedi Türk gibiydi
Tamam. Türkiye nosu olmadıgı kesin mi
Evet.
Engelle
Engelledim başka nodan arıyo yine +328 li
Engelle polise şikayet et
Jandarmaya söyledim engelledim
Açma bu kadar basit
Açmıyorum
Engelle
Engelledim yine başka no ile arıyor
Cevap verme akılsız
İlk başta dolandırıcı olduğunu anlamamıştım. Sonra engelledim zaten hep engelliyorum arıyorlar
Tamam
Evett
Sıkıntı
Evet
Osmaniye'de toprakkale ilçe numarası gibi bu
Hmm
Evet sen nerelisin
Söylemek istemiyorum. Ama Osmaniye'ye uzak bir şehir
O zaman telefon ayarımdan arama ayarlarına girip spam noları engelle dersen arayamaz seni sadece rehberindeki numaralar arar
Öyle yaptım
Osmaniyeden kimseyi bilmiyorum. Tanıyan biri 4 tane +328 li noyu nereden bulsun
Bulunur öyle
Nasıl
Telefon cular marketler arama için ücretli
Anlamadım
Brn seni arıyacak olsan kafaya taktıysam girerim telefoncuya var mı kontrolü telefon var ararım işte
:(
Yapacak bir şey yok ya davcılığa vereceksin
Engelle geç
Başka nodan arıyo içine +328 li
Herkesi arıyor onlar
Şikayet et.
Engelle
Engelledim yine+328 li no ile arıyor
Osmaniye numarası bu
Osmaniyeli misin
Osmaniyeli değilim. Alakam bile yok orayla
328 alan kodu Osmaniye