İki gün önce itemsatış üzerinden bir oyun hesabı satın aldım satın almadan önce hesapta ölü bağ var mı diye sordum ve yok denildi ama Whatsapp bağlantısı çıktı ve bu ölü bağ demektir yani zaten kişi hesabı istediği zaman geri alabiliyor neyse ben oyun içi sorunu yaşadığımı ve internet bağlantısının sıkıntı yarattığını dile getirdim ve hesabı geri almasını bu şekilde paramın iadesini istediğimi dile getirmiş oldum satıcı internetin benden kaynaklı olduğunu söyledi ve ben de internetimde sorun olamadığını biliyorum neyse belki de öyledir dedim, sonrasında hesaba geri girmeyi denedim ve saniyesinde şifresini değiştirmişti trajikomik, ve ben de paramın iadesini alabilecek miyim diye sordum görüldü yedim. Ve sonrasında sabah tekrar yazdım param iade edilmezse yasal süreç başlatacağımı söyledim çünkü bu dolandırıcılık ve oyalama oldu.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, tam klasik “hesap geri alma” dolandırıcılığı olmuş bu. 😕
Kanka önce şunu bil: Oyunda hesap alım-satımı çoğu oyunda zaten kurallara aykırı, ama sen sonuçta para ödemişsin, ortada dijital bir ürün ve dolandırıcılık ihtimali var.
Kanka yapılabilecekleri net söyleyeyim:
Kanka önce Itemsatış üzerinden tüm konuşmaları, ilan linkini, ödeme dekontunu ekran görüntüsü al ve yedekle. Site içinde canlı destek / destek talebi varsa “satıcı hesabı geri aldı, beni dolandırdı” diye detaylı şekilde yaz, tarih-saat belirterek anlat.
Kanka satıcı yanıt vermiyorsa ve site seni korumuyorsa iş resmen dolandırıcılığa giriyor. O zaman da kanka:
Kanka elinde; IBAN, hesap adı, dekont, WhatsApp konuşmaları, site ekran görüntüleri ne varsa toplayıp e-Devlet’ten savcılığa suç duyurusu yapabilirsin ya da en yakın karakola gidip şikayetçi olabilirsin. “Nitelikli dolandırıcılık” olarak geçer.
Kanka yüzde yüz paranı alırsın demek zor, süreç yavaş işliyor ama hukuki yola gitmen hem şansını artırır hem de adamın canını sıkarsın. Bundan sonra da mümkünse oyun hesabı al-sat işlerine hiç girme, Can da (Oyuna Geldik) hep aynı şeyi söyler, “hesap alıyorsan her zaman geri alma riski var” diye. 🎮
önemli olan şu an bu süreci başlatmak istememem. bu uğraştırıcı bi süreç çünkü 4 bin tl ödedim ve geri verilmedi üstelik hesapta gitti umarım satıcı sorun çıkartmaz yoksa uğraşmak zorunda kalıcam
4 bin az para değil kanka, bence “gözdağı amaçlı” bile şikayet et. 💸⚖️