Arkadaşlar telefon hattınızda aylık kaç GB internet var ve size 1 aylık yetiyor mu?
1 ay
Arkadaşlar telefon hattınızda aylık kaç GB internet var ve size 1 aylık yetiyor mu?
Cevap
2Cevap
60 gb var rahat rahat yetiyor hatta artıyor galiba hiç bakmıyorum
Ben öğrenciyim, Türk Telekom mobil hattım faturalı hat kullanıyorum, interneti sadece ders için kullanıyorum, YouTube'da ders videoları izliyorum, çözünürlük de öyle yüksek değil 360p ile 480p arası çözünürlükte izliyorum, normalde 30 GB internetim var ama 10-15 günde bitiyor. Ben YouTube dışında sosyal medyada kullanmıyorum, instagram tiktok falan da yok, neden bu kadar çabuk bitiyor anlamıyorum. Şu an da internet paketim bitti ve 23 Nisan 'da yenilenecek, yani daha paketin yenilenmesine 20 gün var. Ben şimdi ne yapacağım, 20 gün nasıl internetsiz dayanacağım, şansa evde wifi de yok bizim burada ev interneti yok çünkü altyapı olmadığı için gelip bağlamıyorlar bu yüzden ben de ders çalışmak için hattımı faturalı yaptım sürekli YouTube'dan ders videoları izliyorum. Bu yüzden internetim yetmiyor ve hat abimin adına o faturalıya geçti normalde ben en düşük tarifeyi kullanıyorum paketim 265 TL'lik 30 GB internetim var ama bana yetmiyor üstelik sosyal medya Instagram Tiktok falan da kullanmıyorum sadece YouTube bakıyorum buna rağmen 15 günde internetim bitiyor sonra aşım oluyor fazla fatura geliyor mesela geçen ay bana 500 TL telefon faturası geldi sağ olsun abim yatırdı sonra bu ay bana telefon faturası 751 TL geldi abime söyledim ama abim bende para yok yatıramam dedi normalde ben yatırmıyorum babam ya da abim yatırıyor faturayı ama bu ay babama 751 TL telefon faturası geldiğini söyleyince babam bana çok kızdı ve banane ben senin faturanı yatırmayacağım 751 TL nedir ya dedi sonra hattın kapansın umrumda değil dedi sonra babam abime sen öde ben ödemiyorum dedi ama abim benim de param yok baba ödeyemem dedi sonra babam bana ya senin internetin 30 GB değil mi ne çabuk bitiyor ya falan diye söylendi sonra bende babama baba ben ne yapayım o kadar YouTube'dan ders videosu izliyorum videolar da uzun YouTube da çok internet harcıyor dedim
10 gb var artıyor bile. Çoğu yerde wifi var zaten. Konuşma için alıyorum ben paketi yoksa hiç almam
Ben öğrenciyim, Türk Telekom mobil hattım faturalı hat kullanıyorum, interneti sadece ders için kullanıyorum, YouTube'da ders videoları izliyorum, çözünürlük de öyle yüksek değil 360p ile 480p arası çözünürlükte izliyorum, normalde 30 GB internetim var ama 10-15 günde bitiyor. Ben YouTube dışında sosyal medyada kullanmıyorum, instagram tiktok falan da yok, neden bu kadar çabuk bitiyor anlamıyorum. Şu an da internet paketim bitti ve 23 Nisan 'da yenilenecek, yani daha paketin yenilenmesine 20 gün var. Ben şimdi ne yapacağım, 20 gün nasıl internetsiz dayanacağım, şansa evde wifi de yok bizim burada ev interneti yok çünkü altyapı olmadığı için gelip bağlamıyorlar bu yüzden ben de ders çalışmak için hattımı faturalı yaptım sürekli YouTube'dan ders videoları izliyorum. Bu yüzden internetim yetmiyor ve hat abimin adına o faturalıya geçti normalde ben en düşük tarifeyi kullanıyorum paketim 265 TL'lik 30 GB internetim var ama bana yetmiyor üstelik sosyal medya Instagram Tiktok falan da kullanmıyorum sadece YouTube bakıyorum buna rağmen 15 günde internetim bitiyor sonra aşım oluyor fazla fatura geliyor mesela geçen ay bana 500 TL telefon faturası geldi sağ olsun abim yatırdı sonra bu ay bana telefon faturası 751 TL geldi abime söyledim ama abim bende para yok yatıramam dedi normalde ben yatırmıyorum babam ya da abim yatırıyor faturayı ama bu ay babama 751 TL telefon faturası geldiğini söyleyince babam bana çok kızdı ve banane ben senin faturanı yatırmayacağım 751 TL nedir ya dedi sonra hattın kapansın umrumda değil dedi sonra babam abime sen öde ben ödemiyorum dedi ama abim benim de param yok baba ödeyemem dedi sonra babam bana ya senin internetin 30 GB değil mi ne çabuk bitiyor ya falan diye söylendi sonra bende babama baba ben ne yapayım o kadar YouTube'dan ders videosu izliyorum videolar da uzun YouTube da çok internet harcıyor dedim
Maalesef çok çabuk bitiyor. 2 video izlesen 1 gb rahat gider. Eğer çevrende kütüphane falan varsa oraya git toplu video indir kendi internetinden harcama
Maalesef çevremde hiç kütüphane yok ben şehir merkezinde oturmuyorum şehir merkezine 20 km uzaklıkta bir ilçede yaşıyoruz burası köy gibi yer resmen kasaba ne internet var ne doğru düzgün telefon çekiyor
Kardeş Allah yardımcın olsun valla zor. Ben 2 gün köye gidince internet çekmiyor diye deli oluyorum. Sen iyi dayanıyorsun. Yks mi çalışıyorsun
Evet ben yks çalışıyorum maalesef bende internetim gidince deli oluyorum özellikle böyle hattın yenilenmesine 15-20 gün kala falan Allah'tan ben sosyal medya kullanmıyorum herhalde bu yüzden çok telefon bağımlılığım yok
Ben de tüm hesaplarımı kapattım ama burası bağımlılık yaptı bu sefer.
Sana tavsiyem derslere yüklen iyi bir bölüm kazan kurtar kendini. Babanlara muhtaç kalma
Haklısınız babamlara muhtaç kalırsam işim gerçekten zor ben 21 yaşındayım benim 25 yaşında bir abim var şimdi bizim bir iş yerimiz var akaryakıt istasyonu ben bu yıl üniversite sınavına hazırlandığım için gündüzleri oraya gitmiyorum ders çalışıyorum bir de ben bu yıl ortaöğretim KPSS sınavına da gireceğim bu yüzden ayrıca KPSS'ye de çalışıyorum ve bu yüzden benim yerime gündüzleri abim oraya bakıyor ben de akşamları işe gidiyorum ama bana kalırsa oraya hiç gitmek istemiyorum çünkü ben bu işi sevmiyorum her gün işe gidince içimden of ya yine mi buraya geldim diye söyleniyorum çünkü dediğim gibi işi sevmiyorum nedeni ise hem çok yorucu bir iş sürekli araçlar geliyor sahada onlara bakıyorsun öte yandan sürekli birileri markete geliyor ona bakıyorsun bir de oto yıkama yeri de var orayla da sürekli ilgileniyorsun yani yetiştirmek için sürekli oraya buraya koşturuyorsun yani bu yüzden hem karmakarışık bir iş hem de yorucu geçiyor bir de hiç tatil de yok her gün gitmek zorundasın ve bir de aldığın maaş da asgari ücret o da bu devirde bu ekonomide neyine yetecek gerçi ben maaş da almıyorum çünkü benim yerime abim maaş alıyor o yüzden bana maaş vermiyorlar ve benim sigortam da yok yani ben orada kayıtlı çalışan da değilim bu yüzden bugün ailem ile biraz bu konuda tartıştık ve ben aileme ben petrolde çalışmak istemiyorum ben daha iyi şartlarda ve geleceği olan bir işte çalışmak istiyorum mesela üniversitede iyi bir bölüm kazanırsam gidip okurum eğer kazanamazsam KPSS çalışıp memur olmayı düşünüyorum en azından çalışma günleri ve saatleri bellidir sonra hafta sonu 2 gün izin var dedim sonra devlet işinin maaşı yüksek oluyor ve istersen ileride erken emekli de olabiliyorsun dedim aileme yani kısacası ben aileme ben burada çalışmak istemiyorum eğer kendi iş yerimiz olmasaydı oraya hiç gitmezdim çünkü ben bu işi sevmiyorum bana çok zor ve yorucu geliyor bu yüzden ben bu yıl üniversiteye gitmek istiyorum eğer iyi bir bölüm kazanırsam gidip okurum dedim
Seni en iyi ben anlarım kardeşim yaşıt sayılırız. Kpss çalışıyorum ben de en doğru yol o. Sıkı çalış atan keyfine bak. Allah yüzümüze gülsün ben de zor günler yaşadım 3 yıl evden çıkmadığımı bilirim psikolojim bozuk diye
Birde ben aileme ben petrolde çalışmak istemiyorum deyince bu sefer bana sen zorluğa gelemiyorsun sen eğer üniversite okumazsan ya da memur olmazsan yarın bir gün kimse seni işe almaz alsalar da 2 gün dayanamazsın üçüncü gün seni kapıya koyarlar çünkü sen aile işinde eğer böyle düşünüyorsan o zaman milletin işinde nasıl çalışacaksın falan diyorlar bana
Beni de tembel sanıyorlar ama ben hepsinden daha çalışkanım. Sadece kendimi daha iyi bir yere taşımak istiyorum. Kpss olmazsa girip bir işe çalışıcam yapacak bir şey yok.
Allah yardımcımız olsun inşallah umarım ikimizde sınavı kazanıp atanırız
İnşallah kardeşim
Bende KPSS olmazsa bir işe girip çalışmayı düşünüyorum ama herhalde bizim işyerinde çalışırım büyük ihtimalle
Ailenin yanında çalışmak zor ama yabancıdan iyidir.
Sizce ailenin yanında çalışmak neden zordur? Ve neden böyle düşündünüz?
Mesaj atar mısın bana
20 GB +hediye GB + wifi
50 GB var ve zor yetiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka ben de 25’e yakınım, çok benzer durumdayım 😄
Kanka benim hatta 30 GB civarı internet var, genelde tam sınırda yetiyor diyebilirim. Evde Wi-Fi olduğu için video izleme, sosyal medya, X, YouTube falan hep Wi-Fi’dan. Dışarıda ise Reels, TikTok, müzik, harita derken ay sonuna doğru “kalan kullanım” ekranını fena takip ediyorum 😂
Kanka sen çok video izliyorsan bence 20 GB altı artık zor yetiyor.