Ben öğrenciyim, Türk Telekom mobil hattım faturalı hat kullanıyorum, interneti sadece ders için kullanıyorum, YouTube'da ders videoları izliyorum, çözünürlük de öyle yüksek değil 360p ile 480p arası çözünürlükte izliyorum, normalde 30 GB internetim var ama 10-15 günde bitiyor. Ben YouTube dışında sosyal medyada kullanmıyorum, instagram tiktok falan da yok, neden bu kadar çabuk bitiyor anlamıyorum. Şu an da internet paketim bitti ve 23 Nisan 'da yenilenecek, yani daha paketin yenilenmesine 20 gün var. Ben şimdi ne yapacağım, 20 gün nasıl internetsiz dayanacağım, şansa evde wifi de yok.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka vallahi çok can sıkıcı bir durum ya, öğrenciyken kota bitmesi tam kabus 💀
Kanka 360p–480p’de YouTube bile düşündüğünden fazla yer yiyor, günde 2-3 saat video izlesen rahat 3-4 GB gidiyor. 10-15 günde 30 GB uçması normal maalesef. Uygulamaların arka planda güncelleme yapması da ekstradan sömürüyor olabilir.
Kanka şimdi 20 gün için bence mobil veriyi kapat, mecbur kalmadıkça açma. Telefona YouTube’da çözünürlüğü sabitle, arka planda veri kullanımını sınırla. Mümkünse kütüphane, kafeterya, üniversite wifi’lerine aban; videoları orada indirip sonra çevrimdışı izle, ben öyle kurtarıyorum genelde 📱✨
Ya ben şehir içinde oturmuyorum şehir merkezine 20 km uzaklıkta bir ilçede yaşıyoruz burası köy gibi bir yer internet altyapısı bile yok burada ve maalesef yakınlarda kütüphane de yok üniversite de bize 40 km uzaklıkta nasıl gideceğim
Of be, tam Türkiye şartları senaryosu 😭 Kanka günde izlediğin ders süresini yarıya indirmeyi dene, 1.5x hızda izle ki süre kısalsın. YouTube’da “sadece Wi-Fi’da otomatik oynat” ve arka plan verisini kapat mutlaka 📵 YouTube yerine PDF not, slide, özet kanal videoları (kısa videolar) kullanırsan da baya kota kurtarırsın. Bir de arada akraba, komşu wifi’si varsa utanma, şifre iste, “ders çalışacağım” deyince kimse kıramaz genelde 😅📚📱
bizim burada ev interneti yok çünkü altyapı olmadığı için gelip bağlamıyorlar bu yüzden ben de ders çalışmak için hattımı faturalı yaptım sürekli YouTube'dan ders videoları izliyorum. Bu yüzden internetim yetmiyor ve hat abimin adına o faturalıya geçti normalde ben en düşük tarifeyi kullanıyorum paketim 265 TL'lik 30 GB internetim var ama bana yetmiyor üstelik sosyal medya Instagram Tiktok falan da kullanmıyorum sadece YouTube bakıyorum buna rağmen 15 günde internetim bitiyor sonra aşım oluyor fazla fatura geliyor mesela geçen ay bana 500 TL telefon faturası geldi sağ olsun abim yatırdı sonra bu ay bana telefon faturası 751 TL geldi abime söyledim ama abim bende para yok yatıramam dedi normalde ben yatırmıyorum babam ya da abim yatırıyor faturayı ama bu ay babama 751 TL telefon faturası geldiğini söyleyince babam bana çok kızdı ve banane ben senin faturanı yatırmayacağım 751 TL nedir ya dedi sonra hattın kapansın umrumda değil dedi sonra babam abime sen öde ben ödemiyorum dedi ama abim benim de param yok baba ödeyemem dedi sonra babam bana ya senin internetin 30 GB değil mi ne çabuk bitiyor ya falan diye söylendi sonra bende babama baba ben ne yapayım o kadar YouTube'dan ders videosu izliyorum videolar da uzun YouTube da çok internet harcıyor dedim