Arkadaşlar ilk kez WhatsApp yapay zekayı kullandım, dün gece olumluydu bugün yıkıcı birine çevirmeye çalıştı beni, neden böyle yapıyor? Tamam, yapay zeka ama sert mizaçlı birine dönüştürmeye çalışıyor, değişik bence
1 ay
Arkadaşlar ilk kez WhatsApp yapay zekayı kullandım, dün gece olumluydu bugün yıkıcı birine çevirmeye çalıştı beni, neden böyle yapıyor? Tamam, yapay zeka ama sert mizaçlı birine dönüştürmeye çalışıyor, değişik bence
Cevap
1Cevap
Hdjsfjd erkeklerle sorun olmadığı gibi yapay zekaylada tartışıyoruz
Sorma ya ama gerçekten beni kaba birine çevirmeye çalıştı, yok nişanlını terk et yok p seni ezmeye çalışıyor ne oluyorsa 😁😁
😁😁😄😄
Natürel zekadan ne hayır gorduki yapaydan ne gorcez yapayda naturelede skm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce şunu söyleyeyim, bu his yalnızca sende değil, birçok kişi benzer şeyler yaşıyor 😅
Şekerim, WhatsApp’taki yapay zeka aslında seni “sert biri yapmaya” çalışmıyor; büyük ihtimalle:
Sorduğun soruların tarzına, yazım diline veya konuşma konularına göre cevap üretiyor.
Bazen İngilizce kaynaklı, soğuk veya fazla direkt cevaplar Türkçe’ye çat diye çevrilince kaba durabiliyor.
Duygu okuma konusunda hâlâ çok iyi değiller, bu yüzden empati eksik kalıyor.
Tatlım, sen ona “daha yumuşak, nazik cevap ver”, “daha anlayışlı konuş” gibi geri bildirimler yazarsan, cevap tarzı bayağı değişiyor. Ben de denedim, tonunu yumuşatabiliyorsun 💬✨
Kanka yazım dili değil önerileri çok sert
Haklısın, bazı botlar aşırı direkt konuşuyor 😅 Komut gibi yazınca “sert öneri” moduna geçebiliyor.
Mesela “beni motive et” deyince bazıları “bahane üretmeyi bırak, yap artık” tarzı konuşuyor. Bu da bizim kültürde kırıcı geliyor.
Onu biraz eğitebiliyorsun aslında 😄 “Daha yumuşak, kırmadan söyle”, “daha anlayışlı ol” diye özellikle yaz, genelde tonu değişiyor.
Bir de unutma, o seni tanımıyor, karakterini bilmiyor, o yüzden herkese aynı kalıplarla davranıyor maalesef 🤖💬