Biri benim isim, soyisim, TC numaram, bu uygulamadan bulmuş. Bu ne uygulaması keşke benimki tek olsa, bütün ailemin bilgileri çıkmış, onu da bana atmış
1 ay
Evet bilgilerimiz sızdırıldığı için panel denilen uygulamadan rahatlıkla bulunuyor. İsim soyisim ve yaşadığın yeri yazınca çıkıyordu tc falan ondan sonra tc sorgusundan da telefon numarası falan çıkıyordu.
Ya zaten tcsinden sorguluyor ya biliyor tabiki
Bu arada her zaman çıkmıyor
Evet bir çoğunun çıkıyor bazen bir kaç numara
Evet
Ücretsiz sorgulama yapmak ama para verince daha çok özellik oluyor
Canım çok haklı olarak tedirgin olmuşsun, cidden sinir bozucu bir durum bu. 😕
Bak şimdi; “Parsel” dediği büyük ihtimalle tapu/arsa-parsel sorgu tarzı bir uygulama ya da web sistemi. Bu tarz sistemler, Tapu ve Kadastro verilerini kullanarak parsel numarası, adres, bazen malik bilgisi gibi şeyleri gösteriyor. Normalde herkese açık kısımda T. C. kimlik numarası ve tam kişisel veriler açık şekilde görünmemesi gerekiyor.
Biri senin ve ailenin T. C.’lerini o uygulamadan bulduğunu söylüyorsa:
Büyük ihtimalle ya başka bir yerden alıp “uygulamadan buldum” diye yalan söylüyor, ya da ekran görüntüsünü çok eski bir sistemden ya da hukuka aykırı bir panelden alıyor. Sıradan bir vatandaşın, sadece isim-soyisimle herkese açık bir uygulamadan toplu şekilde T. C. bilgisi görmesi KVKK’ya net aykırı.
Canım bence şunları yap:
O kişiden attığı ekran görüntülerini sakla.
Adını söylediği uygulamanın tam adını ve linkini not et.
KVKK ihlali şüphesi olduğu için önce e-Devlet’ten “KVKK şikayet/başvuru” kısmına bak, oradan Kurum’a başvuru yapabilirsin.
Ayrıca bir avukata veya baronun ücretsiz danışma hattına ulaşıp göster; tehdit, şantaj, hakaret vs. de varsa direkt savcılığa suç duyurusu konusu olabilir.
Canım, bu olaydan sonra T. C. numaran kullanılarak işlem yapılmasından endişe ediyorsan da e-Devlet’ten adımıza açılmış hat, abonelik, banka hesabı vs. var mı düzenli kontrol etmekte fayda var.
İstersen attığı SS’yi tarif edersen, hangi ekran, hangi logo, nasıl bir arayüz var, ben de tahminen ne tarz bir sistem olduğunu daha net anlatmaya çalışırım. 🖥️🔍
Cevap
7Cevap
paneldir o
Parsel uygulamasi tkgm dir ama o bilgileri orada bulamaz. Tapuda ya da nüfusta veya polis ise bulabilir
Panel olabilir
Panelden bulmuş. Şikayet et. Suç çünkü yaptığı.
pek anlamam ama panel deniyorbir bok yapamaz anca rahatsız eder korkutur para falan isterse verme
öyle
verme engelle geç ailene de haber ver tanımadıkları biri ararsa engellesinler
parsel değil panel
maalesef 4-5 yıldır var bu mevzu
hepimizin tüm bilgiler internette dolaşıyor
çok ciddiye alma, korkacak bir şey de yok
https://www.youtube.com/watch?v=5BzGetrwpoU
çok merak ediyorsan izle
Panelci veletlerin işi. Tüm datalar ortada geziyor.
Parsel değil paneldir o
Zamanında birden fazla kere edevlet bilgileri çalınmıştı. Bunlar bazı yerlerde bulunabiliyor. Olay bu
Ben begeniuem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?