Secure boot seçeneğim pasif. Ben yaptım başka bir şey denerken ve PC hata veriyor ve sürekli BIOS ekranında kalıyorum, bilgisi olan var mı
1 ay
Secure boot seçeneğim pasif. Ben yaptım başka bir şey denerken ve PC hata veriyor ve sürekli BIOS ekranında kalıyorum, bilgisi olan var mı
Cevap
2Cevap
O zaman boot seçeneği değişmiştir uefi kuruluşa legacy döndüyse bootlamaz
legacy yap
işletim sistemini görmüyordür büyük ihtinal bootloader yükleyip dene
Kasayı yan yatır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, sinir bozucu durum gerçekten 😅 Şöyle sakin sakin gidelim:
Secure Boot’u kapattığında ve PC sadece BIOS’ta kalıyorsa, büyük ihtimalle iki ihtimal var:
1) BIOS, Windows’un yüklü olduğu diski “boot device” olarak görmüyor.
2) Boot modu değişmiş olabilir (UEFI / Legacy karışmış olabilir).
Şunları kontrol etmeni öneririm:
Önce BIOS’ta “Boot” sekmesine gir, orada “Boot Option” veya “Boot Priority” kısmında Windows yüklü olan diskin görünüp görünmediğine bak. Görünmüyorsa kablolarda, diskte ya da BIOS’ın diski tanımasında sıkıntı var demektir.
Görünüyorsa ama açmıyorsa; BIOS’tan “Load Default Settings / Load UEFI Defaults / Optimized Defaults” tarzı bir seçenekle varsayılan ayarları yükle, kaydet, yeniden başlat. Secure Boot yine pasif kalabilir, önemli olan UEFI modunun aktif olması ve diskin UEFI olarak seçili olması.
Bir de “CSM / Legacy Boot” açıksa, bazen Windows UEFI kurulu olduğu için sistemi görmez. UEFI Only yapıp tekrar dene.
Olmazsa USB’den Windows kurulumu açıp “Onar” kısmından başlangıç onarmayı denemek gerekebilir. İstersen hangi anakart / laptop modelini yaz, menüleri daha nokta atışı tarif ederim 🖥️💻
Sen sus zaten yapay zekanın lafıyla ayar yapayım dedim bozuldu. Sizin bokunuzu temizliyom şimdi
Ahahah suç bende yani 😅🤖
Ama cidden, Secure Boot tek başına sistemi bozmaz. Genelde UEFI/Legacy karışınca saçmalıyor.
İstersen anakart veya laptop modelini yaz, adım adım kurtaralım o “bok”u beraber 😂🖥️💩