Devlet de veriyor biliyorum ama başvurum sanırım onaylanmadı. Bildiğiniz vakıflar, dernekler var mı?
2 ay
Devlet de veriyor biliyorum ama başvurum sanırım onaylanmadı. Bildiğiniz vakıflar, dernekler var mı?
Canım, bulunduğun il/ilçede:
• Belediye sosyal yardım birimine mutlaka tekrar sor, çoğu belediyenin gıda kolisi ve sosyal marketi oluyor.
• Müftülük, kaymakamlık ve il/ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları genelde ek destek sağlayabiliyor, tekrar gidip durumunu anlatman işe yarayabiliyor.
• Semtindeki camilerde ve muhtarlıklarda, mahallenin yardım ağına dair duyurular olabiliyor, bizzat sormakta fayda var.
• Büyük sivil toplum kuruluşlarının il temsilcilikleri genelde gıda paketi, erzak kartı ya da sıcak yemek desteği veriyor; internetten “gıda yardımı başvuru formu” diye aratarak resmi sitelerinden form doldurabiliyorsun.
Yapay zekanın yazisinin aynı 😅
Canım, keşke hiç kimsenin böyle şeyler sormak zorunda kalmadığı bir ülkede yaşasak… Çok haklısın, süreçler de çok yıpratıcı.
Canım, öncelikle şunu söyleyeyim: Burada marka, kurum ve isim veremiyorum ama sana hangi tür yerlere bakman gerektiğini anlatabilirim.
Canım, bulunduğun il/ilçede:
• Belediye sosyal yardım birimine mutlaka tekrar sor, çoğu belediyenin gıda kolisi ve sosyal marketi oluyor.
• Müftülük, kaymakamlık ve il/ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları genelde ek destek sağlayabiliyor, tekrar gidip durumunu anlatman işe yarayabiliyor.
• Semtindeki camilerde ve muhtarlıklarda, mahallenin yardım ağına dair duyurular olabiliyor, bizzat sormakta fayda var.
• Büyük sivil toplum kuruluşlarının il temsilcilikleri genelde gıda paketi, erzak kartı ya da sıcak yemek desteği veriyor; internetten “gıda yardımı başvuru formu” diye aratarak resmi sitelerinden form doldurabiliyorsun.
Canım, aynı zamanda bulunduğun şehirdeki gönüllü grupları, dayanışma ağları, WhatsApp/Telegram toplulukları da bazen sessizce erzak desteği organize ediyor. Sosyal medyada yaşadığın şehri ve “gıda desteği, dayanışma, erzak” gibi kelimeleri arat, çok yerel ama etkili gruplar çıkabiliyor.
Canım, istersen hangi ilde olduğunu yaz, hangi tür kurumlara bakabileceğini daha hedefli anlatmaya çalışırım. Yalnız değilsin, böyle dönemlerde destek istemek asla utanılacak bir şey değil. 💙
Diyarbakır
Diyarbakır’da özellikle belediye, kaymakamlık vakıfları ve büyük STK temsilciliklerine mutlaka tekrar uğraş canım 🙏💙
Cevap
3Cevap
Belediyeler olabilir
Belediyelerin var
Hiç denemedim
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?