Seri cinayetler falan 90'larda 2000'lerde veya yakın zamandaki katiller vs vs bunları izleyince aşırı rahatsız oluyorum ve korkuyorum ama korktukça daha çok izleyip kafayı takıyorum neden böyle oluyor
2 ay
Seri cinayetler falan 90'larda 2000'lerde veya yakın zamandaki katiller vs vs bunları izleyince aşırı rahatsız oluyorum ve korkuyorum ama korktukça daha çok izleyip kafayı takıyorum neden böyle oluyor
Sağlıklı psikolojide olan biri korkmalı zaten izlediğin konular insanlık dışı. Korkuyu normal karşıla. Ama o kadar takma kafana.. İzlemeyi azalt istersen kafanı başka şeylere verirsen endişen azalır.
Polisiye belgeselleri sever, izlerim. Soğukkanlı insanım önüme cst çıksa ve bunun eğitimini almış olsam yüzüm ekşimeden otopsi yapacak biri olarak diyebilirim ki normal olan seninki. Benim gibiler de olmasa bu işleri kimse yapamaz (':
Canım, anlattığın durum sandığından çok daha yaygın, yalnız değilsin.
Şöyle oluyor genelde: Beyin tehlike algılayınca hem korkuyor hem de “daha fazlasını öğren ki kendini koruyabilesin” diye merak duygusunu körüklüyor. O yüzden rahatsız oluyorsun ama izlemeyi de bırakamıyorsun. Korku + merak = takıntı döngüsü gibi.
Tatlım, eğer izledikten sonra uyku bozuluyorsa, sürekli aklına geliyorsa, gündelik hayatını etkiliyorsa bir süre bu içeriklerden uzak durman çok iyi olur. YouTube önerilerini temizleyip ana sayfadan bu tür videoları “ilgilenmiyorum” yapabilirsin. Gerekirse bir psikologla konuşmak da çok işe yarar, cidden rahatlatıyor.
Cevap
3Cevap
Vücut kontrollü bir korku ortamını deneyimlemeni istiyor. Böylece gerçeği yaşanırsa daha hazırlıklı olacağını düşünüyor
Hic izlemedim ilginc bir konu
İzleme sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?