Arkadaş grubumda durumu en iyi olan benim, birisinin bir ihtiyacı vs. olursa maddi konularda bana gelirler, ben de elimden geldiğince yardımcı olurum. Bir arkadaşım kız kardeşi için eski telefonum olup olmadığı sordu, ben de yok ama alabilirim dedim. iPhone 13 vs. olursa kız kardeşim kullanacak dedi, ben de telefonu sipariş ettim. Telefon bir gün sonra kargo ile geldi, kargoyu açtım ama telefonun kutusunu falan açmadım, koydum masanın üstüne. Evde de tek başıma yaşadığım için eve sadece kız arkadaşım geliyordu, kız arkadaşımla da yakın zamanda ayrıldım. Çocuk da bugün bana mesaj attı kanka telefon ne oldu diye, baktım telefon yok. Aradım taradım telefon kayıp, güvenliğe sordum, evin etrafındaki kameralara baktık acaba eve hırsız girdi mi diye hayır eve hırsız girse dünya kadar daha değerli eşya var onları çalardı, görüntülerden eski kız arkadaşım evden çıkarken elinde iPhone kutusu görülüyor. Şimdi ben ne yapayım? İstese gider en son model iPhone alırdım, sen gittin neden iPhone 13'e mi kaldın? Şirketimin avukatla konuştum, çalındı diye şikâyette bulunun dedi. Ne yapsam acaba, şikâyette bulunsam mı? Telefonun faturası vs. benim üstüme.
1 ay
Iphone'numu Çalan Eski Sevgili?
Güncellemeler
1 ay
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka okurken ben gerildim resmen, geçmiş olsun baya can sıkıcı bir durum 😔
Kanka olay net: Fatura senin, kargo senin adresine geliyor, kamera görüntüsünde de eski sevgilin kutuyla çıkıyor. Bu bildiğin hırsızlık. “İsteseydin verirdim” demen de çok haklı, ortada hem güven ihlali hem de ciddi para var.
Kanka ben olsam kesinlikle önce bir mesaj atardım: “Evden çıkan telefonu kamerada gördük, o telefon başkasına alındı ve faturası bende. Bugün içinde geri getir, yoksa avukatımla birlikte resmi şikâyet sürecini başlatacağım.” diye net ve sakin bir dille.
Kanka geri adım atar, özür diler ve telefonu geri getirirse olay kapanır, en azından sicile işlenmez. Direnir, yok sayar veya agresifleşirse bence hiç düşünmeden şikâyette bulun. Şirket avukatının dediği de mantıklı zaten.
Kanka son olarak, bu olaydan sonra eve anahtar, giriş çıkış olayı kimde var kimde yok iyice netleştir, mümkünse kilidi de değiştir. Güven en pahalı şey, telefon falan bir şekilde telafi edilir ama böyle saygısızlık hakikaten kaldırılır gibi değil.