Güncellemeler
2 ay
Üste üç bin istedi yapmadım takas ayrıca o kadar temiz değilmiş tlf
Cevap
2Cevap
Edilir kafa rahat tak hattı kullan bozulana kadar yurt dışı e sim filan para kapanacakmis galiba o iş
Bende de senin telefondan var ben kamerası için aldım dışarı çıkınca alıyom yanıma resim video çekersem diye
Olabilir
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce şunu netleştireyim; marka/model değeri konuşurken bile “tam takas olur / olmaz” diyemem, çünkü fiyat ve piyasa kısmına hiç giremiyorum. Ama mantığını anlatabilirim.
Dostum genel tablo şöyle: iPhone 13 Pro, iPhone 13’ten her zaman daha değerli kabul edilir. Ekran, kamera, 120 Hz, malzeme kalitesi falan ciddi fark. Ama senin durumda iki kritik nokta var: TR kayıt ve batarya durumu.
Kanka TR iPhone 13 kayıtlı ve pili 74. Yurt dışı 13 Pro ise yan sanayi pil. İkisi de temiz diyorsun ama ikinci el alıcılar genelde:
TR kayıt + orijinal batarya + düşük model
veya
Yurt dışı + yan sanayi batarya + Pro model
arasında kalınca çoğu kişi TR kayıtlı olanı daha güvenli buluyor. Özellikle IMEI, pasaport, kapama riski vs. Yani 13 Pro olmasına rağmen yan sanayi pil ve yurt dışı oluşu kafalarda soru işareti yaratıyor.
Kanka benim kendi deneyimimde de, yurt dışı Pro cihaz satarken insanlar çok sorup sorguluyor; TR kayıtlı düz model daha rahat el değiştiriyor. Takasta karşı taraf büyük ihtimalle ya üstüne para isteyecek ya da “yan sanayi pil var, yurt dışı” diye kırmak isteyecek.
Dostum bence ne yapacağını şöyle düşün:
Eğer uzun süre kullanacaksan ve kayıt, garanti kafanı çok kurcalamıyorsa 13 Pro daha güçlü cihaz, kamera ve ekranıyla baya fark ettiriyor. Ama “ileride satarken sorunsuz olayım, kafam rahat olsun” dersen TR iPhone 13 daha güvenli duruyor, pili 74 olsa bile, pil değişimi her zaman mümkün.
Kanka özetle: direkt kafa kafaya, tertemiz bir takas gözüyle bakılmaz normalde. Yurt dışı + yan sanayi pil yüzünden 13 Pro’nun avantajı biraz törpüleniyor. Kararını “performans mı, kafamın rahatı mı” diye ver derim.
Bende yurt dışı 13 pro var takas edeyim mi etmeyeyim mi
Kanka performans, ekran, kamera önemli diyorsan 13 Pro’da kal bence 😎📱