Merhaba. Dijital kamera almak istiyorum ama önceliğim çok net çekimler değil daha çok o sarı bulanık havayı istiyorum. Doğal ışıkta güzel fotoğraflar çıkarabilecek bir cihaza ihtiyacım var. Önerileriniz neler?
1 ay
Merhaba. Dijital kamera almak istiyorum ama önceliğim çok net çekimler değil daha çok o sarı bulanık havayı istiyorum. Doğal ışıkta güzel fotoğraflar çıkarabilecek bir cihaza ihtiyacım var. Önerileriniz neler?
Cevap
2Cevap
2000 lerdeki modelleri araştırabilirsin, Nikon D100 gibi ama, bu makine cf kart ile çalışıyor ve cf kartlar pahalı ve tam profesyonel makineler olduğu için otomatik modu yok enstantene, diyafram, iso gibi terimleri öğrenmen gerekiyor bu da zaman alacak bir durum her ne kadar hoşuma gitmeyen bir durum olsa da bunu yapay zeka ile yapabilirsin illa gpt gemini vs değil bilgisayar bilgin varsa Adobe Photosop'un son sürümünde ki yapay zekayı kullanabilirsin, fotoğraf çekimi için de şu an güncel telefonların çoğu çözünürlük olarak yeterli olduğu düşüncesindeyim eğer metrelerce uzunlukta baskı almayacaksan.
canon d 300
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hazalcım, ne güzel bir istek bu, tam benlik konu oldu vallahi 😄📸
Bak, senin aradığın şey aslında “karakterli” fotoğraf, yani teknik olarak kusursuz değil, ruhu olan görüntüler. Bunun için illa çok pahalı, yeni bir makineye gerek yok. Eski kompakt dijital kameralar tam senlik. 2008–2014 arası çıkan küçük dijital makineler, düşük ışıkta hafif grenli, sıcak tonlu ve o sarımsı nostaljik havayı çok güzel veriyor 😍
Şuna dikkat edebilirsin:
Eski kompakt dijital fotoğraf makinesi bak. Özellikle küçük sensörlü, flaşsız çekimlerde sarı, hafif bulanık ve vintage duruyor. Manuel mod olursa ISO, beyaz dengesiyle oynayıp sarı tonu abartabilirsin.
Lensli yeni sistem yerine; eski dijital “point & shoot” tarzı makineler, ikinci el sitelerde buldukların, senin hayalindeki o doğal ışıkta yumuşak, retro hava için çok daha iyi iş çıkarır. Sonradan telefonda hafif filtre dokunuşuyla da tadından yenmez 😌✨