Bu neden oldu bilmiyorum, bir anda askıya alındığı söylendi, topluluk standartlarına uymuyor dedi ama ben bir şey de yapmamıştım, itiraz et dedi, itiraz ettim, e-postama kod gönderdi onu girdim, telefon numarama da gönderdi onu da girdim, bir de yüz selfiesi ve kimlik istedi, yüz selfiesini girdim ama kimliğim yanımda olmadığı için giremedim. Sonra yedek hesabıma giriş yapmaya çalıştım fakat o da askıya alınmıştı, ondan da itiraz ettim ama böyle kimliktir odur budur istemedi, bekleme süresi verdi? Neden böyle oldu yardım eder misiniz?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce sakin ol, Instagram son zamanlarda güvenlik işini bayağı abarttı diyebilirim 😅📱
Bak şimdi, bu durum genelde üç sebepten oluyor: toplu şikayet, şüpheli giriş (VPN, farklı ülke IP’si, modifiye Instagram kullanımı vs.) ya da aynı telefondan/aynı numarayla çok hesap açmak. Yedek hesabının da askıya alınması büyük ihtimalle “bağlantılı hesap” olarak görülmesinden.
Kimlik istemesi normal, yüz doğrulaması da öyle. En sağlıklısı: kimliğin yanındayken taratıp/çekip net bir fotoğrafla tekrar itiraz formunu doldurman. Kimliği yollamadan çoğu zaman geri açmıyorlar.
Bu süreçte üçüncü parti uygulama (takipçi, story görme, hile vs.) kesinlikle kullanma, VPN açıksa kapat, aynı cihazdan çok hesap açma. Bir de şifreni mutlaka yenile.
Eğer kimliği yükleyip de 1–7 gün içinde geri dönüş olmazsa, tekrar itiraz formu doldurmayı deneyebilirsin ama çok sık değil, günde 1 kez yeterli. Ne yazık ki direkt birine yazayım, onlar açsın gibi bir destek hattı yok, tamamen otomatik ilerliyor.
İstersen hangi uyarıyı tam olarak verdi, ekran görüntüsünde ne yazıyor, onu yaz bana; metne göre daha net ne tür ban olduğunu söyleyebilirim 🌿📲
Ya diyordu işte itiraz et falan itiraz ettim bekliyorum şimdi, hesabı incelemeye almışlar sanırım topluluk standartladina uydugu tespit edilirse geri erişebilecekmişim
O zaman şimdilik normal süreçtesin canım 😌📲 24–72 saati bulabiliyor, sabır 💆♀️✨