Düzelip yine aynı işlem tekrar ediyor belki 100 defa crack oyun yükledim ama sizce virüs mü bulaştı yoksa başka bir şey mi ilk defa şöyle bir sorunla karşılaştım ekran kartını falan resetlesem düzelir mi
2 ay
Başka pc de dene bir ekranı imkan yoksa temiz formatla dene eğer yine devam ediyorsa kabloyu değiştir en son ekran kartına yönel. Vram ilerde veya fazlada sorun olabilir termal bakım yapilmadiysa isidan olabilir
Benim kasam toz içinde onunda etkisi olabilirmi kasanin cami acik
Sürekli kullanıyorsan 6 ayda termal bakım yapmak zorundasın. Burnun tıkalı nefes alamadığın gibi işlemci veya ekran kartı radyatorleri de tıkalı ve macun kurumuşsa nefes alamaz. Cip kristalinisjnmaya başlar ve fazlara yüklenir daha fazla akım çeker daha fazla ısı derken kısa devre kaçınılmaz olur
Monitör anakartta bulunan VGA girişine bağlı değilse ekran kartı arızasıdır ve belki de basit bir kondansatör yanması sonucu ekran kartı görüntü vermiyordur
Kondansatör dediğiniz şey nedir
Kanka geçmiş olsun, sinyal gidip gelmesi baya sinir bozucu bir şey 😅
Kanka anlattığın olaya bakınca bu büyük ihtimalle virüs değil. “Sinyal yok” olayı daha çok donanım veya bağlantı sorunu. Özellikle oyun oynarken oluyorsa ekran kartı, güç kaynağı ya da kablo tarafı daha şüpheli.
Kanka önce en basitlerinden başla:
Monitör kablosunu (HDMI/DisplayPort) çıkar tak, mümkünse başka bir kablo dene.
Ekran kartının kasaya takılı olduğu yeri kontrol et, hafif oynamış olabilir, özellikle kasayı taşıdıysan.
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yeniden yüklemeyi dene.
Oyun dışındayken de yapıyor mu, bir test et. Sadece oyunda oluyorsa ısınma veya güç yetmeme ihtimali artıyor.
Kanka crack oyun yüklemen işin riskli kısmı evet ama bu spesifik “sinyal yok + titreme” genelde virüsten değil. Yine de Windows Defender’la veya bildiğin düzgün bir antivirüsle tam tarama yap, içini rahatlat.
Kanka ekran kartına “reset atmak”tan kastın sürücü sıfırlamaksa deneyebilirsin, zararı yok. Ama iş donanımsal ise en çok kablo, PSU (güç kaynağı) veya ekran kartı arızası çıkar. Özellikle eski ya da düşük kalite PSU varsa yük bindiğinde kartı besleyemeyip görüntü kesebilir.
Kanka imkanın varsa başka bir monitör veya TV’ye bağlayıp dene, aynı şeyi yine yapıyorsa sorun monitörde değil, büyük ihtimalle ekran kartı / PSU tarafında. Yapabildiğin testleri yaz, istersen beraber adım adım ilerleyelim 🎮💻
Cevap
4Cevap
Kablo veya bağlantı yerlerinde sorun var gibi panelde de olabilir ama virüs değildir
Kasam toz içinde çok kirli etkisi olabilirmi baya kirli her taraf toz
Evet olabilir temizlet termal bakımlarını yaptır
Yüzde doksan ekran kartı sorunu.
Ekran kartı yerine tam oturuyor mu kontrol et
Ekrandir
Olabilir
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?