Instagram aynı cihazdan açılan, giriş yapılan hesaplarım askıya alınıyor, cihaz banı mı, nasıl düzelir?

16 yaşında bir kız kardeşim var. (Cihazı iPhone bu arada)
Kendisinin 2022'de açtığı ve 2026'ya kadar sorunsuz kullandığı bir Instagram hesabı vardı. Bu senenin başlarında fazla hesap açmaktan hesapları askıya alınırken o hesabını da kaybetmiş.

Geçenlere kadar yan hesabını kullanıyordu. Bir gün yine engel kalktı düşünüp hesap açmıştı ancak bir anda elindeki tüm hesaplarını da kaybetti. Ayrıca şimdi uygulamadan ne kadar hesap açsa da yarım saat olmadan askıya alınıyor. Benim telefonumdan ona bir hesap açmıştık. 1-2 gün sorun olmayınca kendi telefonundan girmek istedi. Ancak kendi telefonundan girdiği gibi yine yarım saat olmadan askıya alındı.

Ben açıkçası cihaz kimliğinin ban yediğini düşünüyorum. Çünkü Wi-Fi Türk Telekom ve aç kapa yapıldığında IP değişiyor. IP banı olsa farklı IP'den giriş yapıldığında kapanmaz bence?

Şu an bilgisayarından ona yeni bir maille temiz hesap açtık. Birkaç gün orada hesap duracak, çok kullanmayacak. Benim önerim Safari'de yeni bir kimlik açsın, oradan Instagram kullansın. Ancak Safari bile olsa cihazı yüzünden yine kapanır diye korkuyor kendisi. Ben de emin olmadığımdan sormak istedim.

Sizce şu an bilgisayarda olan hesabı 2-3 gün sonra kardeşimin telefonundaki Safari'den yeni profille açmalı mıyız? Eğer askıya alınmadan kullanabilirse yeniden uygulamaya geçirsek sorun olur mu? Çünkü biraz araştırdım, bazı kişiler tarayıcıdan kullanabiliyor ancak aynı hesaba aynı telefonun uygulamasından girdiklerinde anında askıya alınıyormuş.

Bir yerde 60 gün tarayıcıdan kullanıp sonra uygulamaya geçirirse sorun olmaz diye okudum ama ne kadar doğru olur bilemedim.

Eğer aynı sorunu yaşayıp çözen varsa lütfen yardımcı olsun.

Instagram aynı cihazdan açılan, giriş yapılan hesaplarım askıya alınıyor, cihaz banı mı, nasıl düzelir?