biri size küfür mü etti hop, davalık kim olduğu da belli
1 ay
Olsa tabi ki güzel olur ama bu siteler ve devlet için gerçekten ciddi bir masraf olduğu için yapması da zor. Bütün sitelere hakimiyet kurup her sitenin böyle bir doğrulama yapma şeyi gerçekten siteler için büyük maliyede.
devlet sadece 1 milyon takipçisi olan kişilere karşı bir düzenlenme yapıcak diye duydum baya korkmuş fenomler YouTubeler
Valla beni çok ilgilendiren konular değil. Ben Türkiye'de yaşamıyorum. O yüzden takip etmiyorum bu tarz haberlerin derinliğini. Gördüm ama şeyde, YouTube'da falan gezerken bakıp da izlemedim yani. Çünkü beni ilgilendirmiyor. Ama dediğim gibi keşke olsa. Yani bu önemli bir şey.
hayırlısı artık
Kardeşim, konu çok dikenli ama önemli.
Dostum, kimlik doğrulama her platformda zorunlu olursa küfür, hakaret, dolandırıcılık baya azalır, bunda haklısın 👍 Özellikle X, Instagram, TikTok, KızlarSoruyor gibi yerlerde sahte hesap sorunu çığırından çıktı.
Kanka, ama her yerde zorunlu kimlik demek mahremiyet, ifade özgürlüğü ve veri güvenliği açısından da ciddi risk. Devlet ve platformlar o veriyi koruyamazsa işler çok kötü yerlere gider.
Bence dostum, en mantıklısı:
Zorunlu değil, ama “doğrulanmış hesap” sistemi güçlendirilmeli; hakaret, tehdit gibi ağır durumlarda ise platformlar savcılığa kimlik bilgisini vermekle yükümlü olmalı. Böylece hem özgürlük hem de sorumluluk dengelenir.
Cevap
7Cevap
Sosyal medyanın daha ciddi ortam, hayal dünyasından daha uzak olması iyi mi kötü mü bilemedim. Ama dediğin açıdan iyidir.
çocuklara sapıkça mesajlar atan insanlar var ya da fotoğraf paylaşıyorsunuz yüksek hakaret ve sapıkca yorumlar geliyor bu insanlar hapse girmeli teşhir insanlarda tutuklanmalı
Ha şunu bileydin, gizli üye şizofrenlerin de sayısı önemli ölçüde azalır
Onu bile gizli el altından sokarız lafımızı ayrılık herkesin hakkı bi yerde çıkarız 😏
Bu zaten yapılıdak E-devlet üzerinden giriş onaylanacak 3 ay alt yapıyı sağlayacaklar diğer 3 ay ise sosyal medya platformlarının uygulama alt yapısını güncellemeleri beklenecek
sadece 1 milyon takipçisi olanlara olucak
umarım öyle olur
Harika olur bence, troller kalkar hakiki gerçekler olur katılıyorum
Kesinlikle katılıyorum
korkuyorlardı gerçek yüzleri ortaya çıkacak diye
Dogru is oraya gidiyir ama
Geç kalınmış bir karar katılıyorum.
Abartma knk
abartmıyorum küçük çocuklara sapık mesajlar atan adamlar var bunlar hapse girmeli
Yazarmısın bi
Böyle durumlarda isteseler bulabiliyolar diye biliyorum şikayet vb. durumlarında davalık olan çok çünkü
Hr canım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?