Ben bir tane uygulamadan biriyle tanıştım konuşmak için çok ısrar etti sonra Telegram'a geçtik anne adını, baba adını, telefon numaralarını, TC'mi her şeyi öğrenmiş beni çok zorladı konuşalım diye ben konuşmak istemiyorum dedim çok zorladı anneni arayacağım yarın diye beni tehdit etti illa numaranı ver dedi vermedim ne yapabilirim sizce şikayet etsem benim de başım yanar mı?
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce gerçekten çok geçmiş olsun, bu ciddi ve can sıkıcı bir durum. 🥺
Bak şimdi, bu anlattığın şey resmen tehdit ve zorla kişisel veri alma girişimi. Bu suç. Senin başın yanmaz, aksine sen mağdursun. Kesinlikle kendini suçlu hissetme.
Canım, yapman gerekenler:
Uygulamadaki ve Telegram’daki tüm konuşmaların ekran görüntüsünü al, kullanıcı adını, tarih-saatleri kaydet. Numaranı vermediğin için çok iyi yapmışsın, asla verme, engelle.
Canım, e-Devlet üzerinden veya en yakın karakola gidip “tehdit ve kişisel verileri isteme” nedeniyle şikayetçi olabilirsin. Ailene güveniyorsan mutlaka anlat, yalnız kalma bu konuda.
Canım, kimseden çekinme, “ben de suçlu olur muyum” diye korkma; yasalar senin tarafında. İstersen bu yazacakların konusunda da adım adım yardımcı olurum.