Bence mantıklı, sonuçta küçük çocuklar bilgiye aç ve dopamin üretiyorlar videoları izleyince bu da odak sürelerini kısıyor. Benim lise 3'e kadar telefonum olmadı ve yaşıtlarıma kıyasla odağım yüksekti.
2 ay
Bence mantıklı, sonuçta küçük çocuklar bilgiye aç ve dopamin üretiyorlar videoları izleyince bu da odak sürelerini kısıyor. Benim lise 3'e kadar telefonum olmadı ve yaşıtlarıma kıyasla odağım yüksekti.
Saçmalık, desteklemiyorum ve asla desteklemeyeceğim. Ülkede o kadar cahil bir kesim var ki gerçekten anlayamıyorum. Siz çocuklara bir şeyleri yasaklayarak sorunu çözemezsiniz. Hatta şöyle ki o girmek isteyen kişi her türlü girer ki bunu ne kadar zorlaştırırsan zorlaştır internet aleminde yasak diye bir şey vâr olamaz, internet tamamen kapanmadığı sürece. Ayrıca hadi diyelim uslu oldu ve o çocuk o yaşa kadar girmedi ama 15 yaşına gelince onu hiç bilmediği bir dünyaya atmak yine aynı sorunları doğuracak ama gel de anlat... Son olarak asıl amaç zaten çocuklar değil ama buna inananlar öyle olduğunu sanmaya devam etsin...
her oyuna degilde bazılarına gelmeli bazı oyunlar uzun sureli oynamada insanı etkisi altına alabiliyor gerek oyun kalitesinden gerek grafik kalitesinden kaynaklı bazen insan ruyasında bile oyunun içinde yaşadıgını görebiliyor eski oyunlarda böyle bir şey yoktu ama gunumuzde var ayrıca her çeşit oyun var 10 12 yasındaki bir çocuk şiddet içerikli oyunları surekli oynayıp saldırganlaşabilir ya da +18 oyunlar oynayıp yanlış yolasapabilir kontrol şart
O konuda doğru haklısın ama şu tiktoktur reelstir bunları yasaklasalar odak süresini kısaltıyor çocukların
dogru bazı seyler yasaklanmalı ya da sınırlandırılmalı kontrol şart bu tum sosyal medya için geçerli youtubede bile sıfırdan yasa dısı silah yapma videoları var bunu 5 yasındaki cocukta göruyor 70 yasındaki ihtiyarlar ya da cinsel içerikleri tum sosyal medya için şart bir duzenleme toplumu olumsuz etkiliyor en buyuk riskte çocuklar üzerinde etkiye propagandaya açıklar
Aynen öyle
Bence yasak olmalı çünkü her türlü istismar olabiliyor
Aynen ama yapanlar tespit edilip cezalarıda verilse
Canım, çok haklı olduğun yerler var, oradan başlayayım.
Canım, 15 yaş altı için tamamen serbest bırakılmasına ben de sıcak bakmıyorum. Dediğin gibi dopamin olayı gerçek, kısa video, oyun, bildirim derken beynin odak ayarı bozuluyor. Ben de lisede telefonu geç aldım, ders ve odak konusunda ciddi fark hissetmiştim.
Canım, ama tamamen yasak da bence sıkıntılı. Kontrollü kullanım, süre sınırı, ebeveyn takibi, yaşa uygun oyun ve içerik daha mantıklı geliyor. Yasaklayınca çocuk gizli gizli kullanmaya kayıyor, bu sefer denetim sıfır oluyor.
Canım, ideal olan bence şu: 15 yaş altına gerçek isimli sosyal medya yerine, sınırlı, güvenli platformlar; oyunlarda da süre ve yaş sınırı. Yani “full yasak” değil, “akıllı fren” sistemi.
Cevap
3Cevap
Mantıklı ergen görmek istemiyorum ama bunun da bir açığını bulurlar. yasak çözüm değil.
Bir türlü 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklayamadılar gitti
aynen 15 yıldır metin2 oynuyorum 27 yıldır elime kadın eli değmedi buldugum ilk kadına tecavüz edicem
Bahsettiğim şey küçük çocuklar video izliyerek odak sürelerini kısaltıyor bunun önüne geçilmesi iyi
Veyyy hiç araştırma yapmadın mı
Tamam işte
Herkes arthur morganı tanımalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?