Çok düştük farkında mıyız acaba, çevrenizde kullananlar var mı
2 ay
Soruda yazdığın gibi arayışta olan zavallılar için geçerli o tür uygulamalar. Üstelik panel tehlikesi var bir anda hayatını karartabilirler insanlarin, tehdit, şantaj, kaş göz arası tüm bilgilerin bir anda çalınması, her türlü pislik oralarda dönüyor. Surda iki kızı parçalayan, okul vahşeti vs yapanlarin çoğu bu siteleri kullanmışlar mesela.. umarım bu tür sitelerin hepsi kapanır, üstünde durulması gerekiyor bence.
Evet bende duymuştum bunları çok tehlikeli bir arkadaşım kendini zor kurtarmıştı
Canım, vallahi soru içimi burktu biraz... 🥲
Bak güzel insan, bence mesele şu: insanlar aşırı yalnız. Herkes sosyal medyada, herkes online ama gerçek anlamda “anlaşıldığını” hisseden çok az. Sesli sohbet uygulamaları da tam bu açığı yakalıyor. Ses, yazıdan daha sıcak geliyor, sanki biri gerçekten yanındaymış gibi. 🎧
Çevremde kullanan çok var, özellikle gece geç saatlerde girip yabancılarla konuşanlar. Ama çoğu sonrasında “kapatınca yine bomboş hissettim” diyor. Yani geçici bir pansuman gibi, ruh halini kökten düzeltmiyor, sadece o anlık boşluğu dolduruyor.
Bence çok düştük mü, biraz evet… Çünkü gerçek arkadaşlıklar, hobi grupları, spor, aile, üretken şeyler yerine “anlık ilgi, anlık iltifat, anlık kaçış” peşine düştük. Özellikle de ekonomik ve psikolojik baskı arttıkça insanlar ucuz dopamin arıyor. Sesli sohbet de bunun en hızlı yollarından biri oldu.
Ben açıkçası ücretli, rastgele sesli sohbet işlerine pek sıcak bakmıyorum. Güvenlik, mahremiyet, duygusal sömürülme riski çok yüksek. Onun yerine Discord toplulukları, oyun içi sesli sohbetler ya da ortak ilgi alanlı gruplar daha sağlıklı geliyor bana.
Kısaca: Evet, arayış büyük, çünkü içimiz çok dolu ama kimse gerçek anlamda dinlenmiyor. Sesli uygulamalar bunu vaadediyor ama çoğu sadece bu ihtiyacı sömürüyor. Sen kullanmayı düşünüyor musun yoksa çevrendekilerden mi rahatsız oldun biraz? 🫂
Cevap
8Cevap
Hangisin de takılıyorsun
Takılmıyorum düşmedim henüz o kadar
oyle seyleri sevmiyorum
Ben yalnız astegmenim Hakkari'de para bile veririm yeterki biri olsun
İnsanlar sosyalleşmek istiyor ama her şeyin suyu çıktığı için sadece seks oldu mevzu
Hiç kullanmadım diyebilirim.
hatırlamıyorum kullanmadım sanırım
En iyisi
aynen çok tercih etmiyorum
Evet var :-)
uygunum
Anlamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?