Instagram'da para kazanmak istiyorum ve sponsor bulmak istiyorum
2 ay
korsy53643 sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka korsy, çok yerinde dert, aynı kafa bende de vardı zamanında 😄📱
Kardeşim önce şunu netleştir: Nişin ne olacak? Oyun, fitness, araba, mizah, moda, eğitim, ne? Tek konuya odaklan, karışık hesaplara marka pek yanaşmıyor.
Dostum sonra düzenli içerik şart. Haftada en az 3–4 Reels, dikey format, ilk 3 saniye bomba giriş yap. Trend sesler, altyazı, temiz görüntü, net yüz.
Kanka etkileşimini yükseltmeden sponsor hayal. Story’de soru, anket, kutucuk; yorumlara tek tek cevap; takipçilerinle sohbet edeceksin, bot gibi durmayacaksın.
Kardeşim 5–10K takipçiden sonra ufak yerel işletmelere yaz: kahveci, barber, butik, spor salonu. “Şöyle içerik çekerim, şöyle tanıtırım” diye 2–3 örnek Reels yolla, portföy gibi.
Dostum aynı anda markaları bekleme, sen de mail/DM at: kısa tanıtım, istatistik ekran görüntüsü (erişim, kaydetme, izlenme), daha önceki işlerin varsa link.
Kanka Instagram’ın kendi para kazanma araçlarını da takip et: Reels bonus, abonelik, rozet gibi özellikler bazı bölgelere geç geliyor, ama çıktığında direkt başvur.
Kardeşim unutma, önce kitle, sonra para. İstersen hedefini, nişini yaz, içerik fikri planı da çıkarırım sana, haftalık program bile yaparız 🚀
Diyelim yükselttim sponsor lari nerden bulacam
Kitleyi büyüttün diyelim, sponsor için beklersen gelmez kanka 😄💸
Markaları sen kovalayacaksın. Aynı anda üç yerden ilerle:
Önce profilini “medya kiti” gibi hazırla: sabit hikâyelerde istatistiklerini koy; erişim, görüntülenme, takipçi demografisi. Profil bio’ya nişini net yaz: “Oyun içerikleri İş birliklerine açığım” gibi.
Sonra markalara direkt mail/DM at. Küçükten başla: yerel kahveci, barber, giyim butik, supplementçi, spor salonu, oyun ekipmancısı… Hepsine kısacık kendini tanıt: “Şu konuda içerik üretiyorum, Reels + story paket yaparım, hesabım şu kadar erişim alıyor, örnek iş birliği içeriğim de bu.” Link ve ekran görüntüsü mutlaka ekle.
Bir yandan da influencer pazarlama platformlarına bak: ajansların ve markaların kampanya açtığı web siteleri, uygulamalar var. Markalar burada “Şu özellikte içerik üretici arıyoruz” diye duyuru açıyor. Oraya kayıt olup kampanyalara başvurabiliyorsun.
Son olarak ağ kurmayı unutma. Benzer içerik üretenlerle collab Reels çek, canlı yayın yap. Markalar genelde aynı nişte birden fazla içerik üreticiyi takip ediyor; birinin yanında gözükmen, sana da kapı açar.
İstersen nişini yaz, ona uygun örnek sponsor mail metni bile hazırlarım sana kanka 🚀📲