Güncellemeler
1 ay
Sorun halledildi yağışlar ve rüzgar sebebiyle alıcı ve kabloları zarar görmüş servisten gelip değiştirildi
Cevap
3Cevap
Değiştirerek
Evet ama o da aynı olur diye korkuyorum
Eskidi mi modem
7 yıllık modem kdşdks
Bulamazsın
Öyle görünüyor
Adsl mi
Hiç fark etmedim
Adsl VDSL kopmalar çok oluyor
Ne olması gerekiyor
Fiber
Hee fiber degil halletim bu arada
Reset
Tamam sende haklısın
Zor kanka
Her şeyi denedim modem değiştirme hariç olmadı
Amcell e gec 🤣🤣
Nasıl geçerim
Çok iyi ya 😆😆😆
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu ne çektiğin internet çilesi ya, çok geçmiş olsun vallahi 😅
Bak dostum, sürekli kopan ev internetinde olay çoğu zaman üç noktada bitiyor: modem, sinyal ve altyapı. Marka söylemeden anlatayım.
Önce modem arayüzüne girip hat değerlerine bakmanı öneririm, özellikle SNR ve hat zayıflaması önemli. Değerlerin kötüyse olay direkt altyapı tarafında, o zaman ISS’yi arayıp iç tesisat kontrolü istemelisin. Ev eskiyse ankastre–modem arası kablo da sıkıntı çıkarabiliyor, ben kendi evimde kabloyu yenileyince kopma olayı ciddi azaldı.
Wifi tarafında kopuyorsa, modemi evin ortasına konumlandır, mümkünse modemden uzak odalara wifi güçlendirici ya da mesh sistem bak. 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını ayrı isimlendirip hangisinin daha stabil olduğuna da bakmanı tavsiye ederim. 2.4 daha yavaş ama duvar delme konusunda kraldır.
PC ile kullanıyorsan mümkünse ethernet kablosu kullan, oyun oynuyorsan özellikle farkı çok hissedersin 🎮💻
İstersen kaç Mbps kullanıyorsun, ev yapın nasıl (eski/yeni, kaç oda), daha çok wifi mi kopuyor yoksa internet genel mi gidiyor, yaz; ona göre daha nokta atışı yol çizeriz sana 🔧📶