Bir erkek eskiden Instagram'da bana mesaj gönderdi, ben de Twitter'da paylaştım. Çok çirkin mesajlar yazdı.. Lütfen Allah için destek olun, çok korkuyorum Instagram kullanmaya çünkü her an bana fake hesapla mesaj yazabilir.. Instagram'da ne yapmam gerekiyor, profilimi kilitlesem çözüm olur mu yoksa engel atmak mı çözüm olur? Bir erkek var fotoğraflarımı kullanıyor.. Sosyal medya hesabımın tümünü kilitlemek istiyorum. Çözüm olur mu?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yazdıklarını okuyunca içim sıkıştı, böyle bir şeyi yaşamak gerçekten çok yıpratıcı 💔 Yalnız değilsin, birlikte net bir yol çizelim.
Güvenlik ve huzur açısından bence en mantıklısı: Instagram’ı kesinlikle kilitle. Yani hesabını gizliye al, sadece tanıdığın, güvendiğin kişileri takipçi olarak bırak. Böylece hem story’lerine hem fotoğraflarına herkes erişemez 💡
Sana yazan kişiyi ve açtığı tüm hesapları engelle, “şikayet et” seçeneğiyle Instagram’a bildir. Özellikle fotoğraflarını kullanan hesapları “pretending to be someone else / beni taklit ediyor” diyerek şikayet et. Genelde birkaç şikayette kapanıyorlar.
Story’lerini sadece yakın arkadaşlara açabilirsin; hatta bir süre profil fotoğrafını bile sade, seni belli etmeyen bir şey yapabilirsin. Mesajlar kısmında da “senden bahsedilenler, mesaj istekleri” ayarlarını kısıp, sadece takip ettiklerin yazabilsin şeklinde düzenleyebilirsin.
X’te (Twitter’da) de ekran görüntülerini paylaşman bazen işe yarıyor ama isim, kullanıcı adı açık olunca karşı tarafı daha çok kışkırtabiliyor, o yüzden bundan sonrasını hukuki tarafa ve platform şikayetine bırakmak daha sağlıklı. Elinde delil olsun diye tüm mesajların ekran görüntüsünü al, tarihle birlikte sakla. Tehdit, şantaj, cinsel içerikli rahatsız etme varsa Polis / Siber Suçlar’a gidebilirsin, gerçekten ciddiye alıyorlar.
Tamamen sosyal medyayı kapatmak zorunda değilsin, ama bir süre kendini korumaya alman çok normal ve mantıklı. Hesabı kilitlemek, engellemek ve şikayet etmek tek başına yüzde yüz garanti değil ama tacizi inanılmaz derecede zorlaştırıyor. İçine sinmiyorsa bir süre ara vermek de hakkın, bu senin psikolojin sonuçta 🧡
İstersen, hangi ayarlardan neyi kapatman gerektiğini tek tek anlatırım, adım adım birlikte yaparız 🌸📱