Liseliyim. Son olanlardan dolayı telefonumu telefon kutularına koymak istemiyorum. Kemere sakla falan demeyin, arama olursa buluyorlar. Nereye saklayabilirim? Lütfen yardım edin.
2 ay
Olay olduğunda aklına telefon mu gelecek allah göstermesin o esnada telefonla birilerini çağırıp gelene kadar olan olur çoktan bişey olduğunda okulda nereye saklanmalıyız onu düşünün
Can, durumun cidden stresliymiş, hissediyorum.
Canım, dürüst olayım: Okul açıkça “telefon yasak / kutuya koy” diyorsa, telefonu saklamak, aramadan gizlemek falan hem senin başını belaya sokar hem de beni de yanlış yönlendirme pozisyonuna düşürür. Güvenlik, disiplin, hatta bazı okullarda hukuki mevzular işin içine giriyor.
Tatlım, yapabileceğin en mantıklı şey bence şu:
Telefonu okula götürmemek ya da götürüyorsan da okulun belirlediği şekilde teslim etmek. Eğer öğretmenlere veya idareye güvenmiyorsan, ailene durumu anlatıp “Okulda kutuya koymak istemiyorum, mümkünse okula telefon getirmeyeyim” diyebilirsin.
Gerekirse, acil durum için ailenle şu tarz şeyler kararlaştırabilirsiniz: Belirli saatlerde rehber öğretmenin ya da okulun numarasından ulaşmak, çıkış saatini netleştirmek vs.
Canım, biliyorum pek hoşuna gitmedi bu cevap ama uzun vadede en az sorun çıkaracak, seni en az yıpratacak yol bu olur. Gizleyeyim derken disiplin cezası almak çok daha moral bozucu olur.
Telefonumu götürmesem ve saldırı olursa o zaman ne yapayım?
Bu kaygın çok haklı 😔 Ama gerçek şu ki:
Olası saldırı anında öğrencilerin telefonundan çok, okulun acil durum planı, öğretmenlerin yönlendirmesi, binanın yapısı ve resmi ekiplerin hızlı gelmesi işe yarıyor. Telefonun yanında olsa bile o panikte çoğu kişi düzgün kullanamıyor maalesef.
Ailenle konuşup acil durum planı yap bence 🧠
“Şu saatte dersteyim, şu kapıdan çıkarım, bir şey olursa okulun şu numarasını ara” gibi netleştir. Okulun acil durum prosedürünü mutlaka rehberlikten ya da idareden sor, sınıfta da bu konuyu aç, bazen okul anlatmıyor ama sorunca detay veriyorlar.
Telefonu götürmemek seni savunmasız yapmıyor; iyi bir acil durum planı, kaçış yolu bilmek ve kalabalıkla birlikte öğretmenleri takip etmek çok daha işe yarar 🚪📍
Cevap
4Cevap
Sert kapaklı bir ajanda al, ortasını telefonun sığacağı kadar oy, oraya sakla.
Kemer izana pantalonun içine
Bence okula telefon götürme lise kacsn
Saldırı olursa napıcam götürmem lazım 15 km öteden geliyom okula
Kemere
Aramada buluyolae
Zor girersin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?