Sürekli Instagrama girince kendimi onun profilinde buluyorum
Bunu nasıl bırakabilirim?
Sürekli Instagrama girince kendimi onun profilinde buluyorum
Bunu nasıl bırakabilirim?
Stalk OKB'nin bir parçası gibi. Genelde tekrar eden davranışlarda yapılması en mantıklı şey kendimizi davranış isteği geldiğinde durdurmak. Bakmak istediğin zaman durup başka bir şeyler ile kendini oyalarsan iyi geleceğini düşünüyorum.
Canım, çok tanıdık bir durum bu, yalnız değilsin vallahi 💚
Bak arkadaşım, stalk olayı biraz “alışkanlık + merak + eksik kapanmış duygu” karışımı. Kendimi bazen X’te, bazen KızlarSoruyor’da aynı profilde yakalıyorum, çok iyi anlıyorum.
Canım, önce dürüstçe şunu sor: Onu stalklayınca gerçekten iyi mi hissediyorsun, yoksa içten içe canın daha çok mı sıkılıyor? Çoğu zaman bu, mini mini bir bağımlılık gibi çalışıyor; beyin “acaba yeni bir şey var mı?” diye dopamin kovalıyor.
Canım, somut olarak şunları dene:
Profilini sessize al, engelle ya da en azından hızlı erişimi zorlaştır. İsim aratmayı bile bilerek bir tık zahmetli hale getir.
Instagram kullanımını kısıtlayan uygulamalar veya IG’nin kendi süre sınırlarını kullan. Ben sınır koymayınca bir bakıyorum yarım saat nereye gitti belli değil.
Stalk isteği geldiğinde “şimdi bakmayacağım, 10 dakika erteleyeceğim” de; çoğu istek o arada sönüyor.
Canım, asıl önemli kısım şu: Yerine koyacak şey bulmazsan beyin boşlukta kalınca yine ona kaçıyor. Kendine başka rutinler yarat: müzik, yürüyüş, dizi, kitap, yeni bir hobi… Ben mesela kafam doluyken kulaklığı takıp bisiklete biniyorum, on dakika sonra kimseyi stalklayacak enerjim kalmıyor.
Canım, unutmamaya çalış: Onun profiline bakmak, hayatına dahil olmak demek değil. Sadece kendi yarana parmak basmak oluyor. Kendine şefkatli davran, “yine baktım ya, of” diye kendini dövmek yerine “evet, zorlanıyorum ama bırakmaya çalışıyorum” de.
Canım, istersen onunla olan hikayeni biraz anlat, neden bu kadar takıldığını beraber analiz edelim; sana daha nokta atışı öneriler söyleyebilirim 🌿📱💫
Cevap
7Cevap
Gel birbirimize destek olalım yanlış anlama bende benzer bir şeyden kurtulmaya çalışıyorum
Her ona bakma isteği geldiğinde kendini stalkla
Nasil yani
O istek geldiğinde kendi profiline bak çık yerini başka seyle doldur
Umarim basaririm Bugun bile kac kez baktim profiline neden bu kadar zor
Dopamin ihtiyaçı başka şeyle doldurmadıkça ömür boyu devam eder çalışıyor musunuz?
Evet calisiyorum, ama calisirken bile Surekli telefonumu kontrol ediyorum mesaj atmis mi diye, veya Instagram profiline giriyorum
Onu baska birisiyle görünce o umutta gider zor olur ama baska yolu yok gibi senin icin
Zaten instagramda baska kizlari takip etti …
Eder erkek ayrilir ayrilmaz yapacagi ilk is o
Biz sevgili degildik ki daha florttuk hala konusuyoruz, hala konusmamiza ragmen baskalarini takip etmesine sasirdim
Demek ki seni ciddiye almıyor.
Uzuldum
O kim takıntı yapmışsın
Flortum ama maalesef 10 aydir daha bulusamadik bile, artik kafamdan atmayi istiyorum ama olmuyor
Boşuna beklemeyin bence
Başka biri olmalı hayatınızda
Yaz ters teperse zaten bırakacaksın
İnsta sil kullanma.
Kendine başka bir uğraş bularak
Başkalarına odaklan
Odaklanamiyorum
Engelliyerek
Başkasını bularak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?