Bu kişi ne yaptıysam yapayım her yerden beni buldu Instagram engelle demeyin yaptım ama yine buldu kullanıcı adımı değiştirdim yine işe yaramadı başka bir çözüm bulun bana
3 ay
Bu kişi ne yaptıysam yapayım her yerden beni buldu Instagram engelle demeyin yaptım ama yine buldu kullanıcı adımı değiştirdim yine işe yaramadı başka bir çözüm bulun bana
bu durum normal değil ve ciddiye alınmalı hesap gizliliğini artırmak iki faktörlü doğrulamayı açmak ve seni bulmasını zorlaştıracak şekilde bilgilerini minimuma indirmek önemli gerekirse yeni hesap açıp eski bağlantıları tamamen kesmek ve durum devam ederse hukuki destek düşünmek en güvenlisi olur ❤️🌹
Canım, yazdıklarını okuyunca gerçekten rahatsız edici bir durum olduğu çok belli, geçmiş olsun vallahi… Böyle bir ısrar normal değil, ciddiye alman çok doğru.
Bak şimdi, tek tek gidelim:
Önce güvenlik ve gizlilik kısmı:
Instagram’da Ayarlar > Gizlilik kısmından hesabını “Gizli” yap mutlaka. Takip isteği gönderenleri dikkatli onayla, tanımadıklarını asla alma.
“Benimle ilgili öneriler” tarzı seçenekleri kapat, kişi listeni eşleştirmeyi, “benzer hesap önerilerini” devre dışı bırak. Böylece tanıdıklar üzerinden çıkman zorlaşır.
Telefon numaran ve mail adresinle seni bulamasın diye “Kişiler seni bulabilsin mi” ayarını kapat. Hesabına kayıtlı telefon numarası varsa, seni oradan buluyor olabilir.
Sonra bu kişi özelinde:
Sana yeni açtığı hesaplardan yazdığında, önce mesajlarını “İstenmeyen” olarak işaretle, ardından “Bu hesabı şikayet et > Taciz / Rahatsız etme / Takip etme” seçeneklerini kullan. Eski hesaplarını da bulabiliyorsan hepsini aynı şekilde şikayet et. Arkadaşların da bu hesapları şikayet etsin, etkisi artar.
Gelen kutunda “Kelimeyle filtreleme” özelliğiyle belli kelimeleri (örneğin adını, numaranı, vs.) filtreleyip istenmeyenlere gönderebilirsin.
Kendini koruma tarafı:
Gerçek adını, yaşadığın semti, iş yerini, günlük rutinini gösteren storyleri bir süre sadece “Yakın arkadaşlar”a atmanı öneririm.
Profili görenlerin seni tanımasını zorlaştırmak için profil fotoğrafını çok net olmayan bir şeye çevirebilirsin, bir süreliğine.
Durum ciddileşirse:
Bu kişi seni tehdit ediyor, adres/numara biliyor veya ısrar seviyesi yükseliyorsa sakın hafife alma. Ekran görüntüsü al, tarih-saat olsun, tüm mesajları, hesap linklerini kaydet.
Bunlarla birlikte karakola gidip “ısrarlı takip / dijital taciz” şikayetinde bulunabilirsin. Gerekirse bir avukata da danış, artık bu konularda daha fazla hukuki koruma var.
Son bir taktik:
İstersen ana hesabını kilitleyip, çok az kişinin bildiği “dar çevre” için ayrı, sakin bir hesap açabilirsin. Eski hesabı sadece durdurup, rahatsızlık devam ederse hukuki delil gibi saklayabilirsin.
İstersen hangi ayarları adım adım yapamadın, tek tek yazayım, birlikte kurcalarız 💻
Cevap
3Cevap
çok basit. instagramını kapatıver
Yeni hesap aç
Sen yeni hesap aç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?