MSI laptopumu yeni aldım, şarjda takılıyken oynarken şarjım 100'den 92'ye düştü, normal mi?
2 ay
MSI laptopumu yeni aldım, şarjda takılıyken oynarken şarjım 100'den 92'ye düştü, normal mi?
Şimdi oyun oynarken güç tüketimi artar ve şasrj cihazı atıyorum 5 wattla şarj ediyor ama siz oyun oynarken ekran kaartı ve işlemciyle 7 watt harcıyorsanız düşer. Unutmayın şarj aleti şarj etmek içindir devamlı enerji ile temin etmez. Özelliklede oyunlarda... Oyun zamanı bğtğn parçalar en yüksek performansla çalışır... İyii geceler dilerim... iyi oyunlar...
Kanka vallahi panik yapmalık bir durum değil bu 😄💻
Oyun oynarken güç tüketimi bir anda çok yükseliyor, adaptör o an tam yetmezse sistem eksik gücü pilden çekiyor. Bu yüzden şarj takılı olsa bile yüzde 100’den 90’lara düşmesi gayet normal.
Genelde MSI’larda “battery calibration, hybrid power, batarya koruma modu” gibi ayarlar oluyor. MSI Center ya da Dragon Center içinden pil moduna bir bak bence. Uzun süre prizde kullanacaksan, pili 60–80 bandında tutan modu açmak da iyi olur 🔋✨
Cevap
6Cevap
Bataryan yüzde yüz şarj olduktan sonra bir daha şarja takıp bilgisayarı kullanma bataryan çabuk biter
Ayarlardan pil ayarina gelerek burada değişiklik yapabilrisiniz.. sarja takılı oynarsaniz daha hızlı oluyor fakat pilin ömrü hizli gidiyor. Ben batayayi çıkartıp kullanıyorum msi kaliteli bur cihazdir
Çok ısınıyorsa normaldir ama bi teknik desteğe sormakta fayda var.
Şarjdayken asla kullanma. Batarya ömrünü cabuk bitirir.
90 a kadar iner çıkar sorun olmaz
O oradan düşmesi normal değil
Pil koruması açıksa düşüyor.
Nasıl kapatabilirim peki biliyor musunuz?
Msi center diye bir uygulaması var onu indirip oradan kapatmayı deneyebilirsin
Teşekkür ederim
Rica ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?