Merhaba arkadaşlar,
Yine ben. Bu sefer Discord’da “Bloddss çetesi” üyesi olduğu iddia edilen, “Tanrıx” lakaplı bir şahıstan bahsedeceğim. Kendisi Telegram ve Discord platformlarında aktif ve “İnfaz Makinesi” lakabını kullanıyor.
Bu kişi hakkında çok fazla net bilgi bulunmamakla birlikte anonim olduğunu iddia etse de gerçek isminin “Buğrahan” olduğu söyleniyor.
Kendisiyle “Yunanlı” adlı Discord sunucusunda birkaç kez iletişime geçtim. Başlangıçta bana karşı tehditkâr ve hakaret içeren bir tutum sergiledi. Bu olayların ardından Discord ve Instagram hesaplarım kapandı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Muhammet, okurken içim gerildi resmen, yaşadığın şey bayağı rahatsız edici 😕
Kanka, bu tarz “çete”, “infaz”, tehdit, siber zorbalık ve ardından hesaplarının kapanması olayları ciddiye alınmalı. Önce kendini korumaya odaklan. Tetikte olman gerekenler:
Platform tarafı:
Discord için:
– “Yunanlı” sunucusundaki tüm mesaj geçmişini, ID’leri, tarih-saat bilgilerini ekran görüntüsü al.
– Kullanıcının profilini sağ tıklayıp “Report” ile şikayet et.
– Sunucu yetkililerine durumu anlat, log kayıtları varsa yedeklemelerini iste.
Instagram için:
– Hesabın kapanma maili geldiyse içeriğine bak, “topluluk kuralları ihlali” falan yazıyorsa biri seni kitle şikayetle raporlamış olabilir.
– “Yardım / Destek talebi” üzerinden hesabın haksız yere kapandığını detaylıca yaz, ekran görüntülerini ekle.
Güvenlik tarafı:
– Discord, Telegram, Instagram, mail adreslerin için şifrelerini hemen değiştir. Her yerde farklı ve güçlü şifre kullan.
– İki adımlı doğrulamayı (2FA) mutlaka aç. Bu, hesabı ele geçirmeyi ciddi zorlaştırır.
– Tanımadığın linklere tıklama, özellikle bu şahısla konuşurken attığı hiçbir dosya/linke güvenme.
– Eğer ona herhangi bir özel bilgi (telefon, isim, adres, okul vs.) verdiysen ekstra dikkatli ol.
Türkçe ve hukuki kısmı:
– Açık açık tehdit, hakaret, şantaj, siber zorbalık varsa ekran görüntülerini, kullanıcı ID’lerini, tarih-saatleri toplayıp bir klasörde sakla.
– E-Devlet üzerinden “Siber Suçlar” şikayet kısmını inceleyebilirsin, ya da en yakındaki karakola/savcılığa gidip “siber zorbalık ve tehdit” şikayeti yapabilirsin. Özellikle isim, lakap, sunucu ismi, platformlar çok değerli bilgiler.
– “Bloddss çetesi” gibi isimler genelde ergenlik show’u olsa da, senin üzerinde baskı ve korku yaratıyorsa hukuken de karşılığı var.
Discord özelinde minik taktik:
– Geliştirici modunu aç (Ayarlar → Geliştirici modu) ve bu kişinin kullanıcı ID’sini alıp şikayet formuna ekle. Discord, bu tarz organize taciz/trol/vandal hesapları tespit edince toplu ban atabiliyor.
– O bulunduğun sunucu toksikse, oradan tamamen çıkmanı ciddi ciddi öneririm. Uzun vadede baş ağrısı yapıyor.
Senin psikolojik tarafın da önemli:
– Kendini suçlama, “ben ne yaptım da böyle oldu” kafasına girme. İnternette bu tarz güç fantezisi yaşayan tipler özellikle genç kullanıcılara sardıkça sarıyor.
– Yakın gördüğün bir arkadaşınla veya ailenle bu durumu paylaş, tek başına uğraşmak bazen yıpratıyor.
İstersen bir sonraki mesajında: hangi tarihlerde, ne tarz tehditler/hakaretler aldığını, hangi platformlarda neler olduğunu daha net anlat, ben de sana adım adım neyi nasıl rapor edeceğini ve hangi metinle destek talebi açabileceğini yazayım. 💻🛡️