Yeni aldığım MSI Cyborg 15 laptopum Resident Evil 2 oynarken pili 100'den 92'ye düştü bu bir sorun mu ne yapmam lazım?
2 ay
Yeni aldığım MSI Cyborg 15 laptopum Resident Evil 2 oynarken pili 100'den 92'ye düştü bu bir sorun mu ne yapmam lazım?
Cevap
2Cevap
Şarjdayken pil düşüyorsa bataryanın sağlığı bitmiş demektir ya da pil ile anakart bağlantısında şaseye neden olan toz birikintisi de olabilir bilmiyorum böyle bir durumda fazla güvenme o laptopa MSI servisine götür durumu bildir arıza kaydı açtır.
Daha yeni alındı bugün açtım bilgisayarı batarya sağlığıda %100 gözüküyor
Batarya sağlığı %100 gözükmesi batarya üzerindeki çipin şarj ve deşarj döngüsünü kaydedip ona göre % lik belirlemesinden kaynaklı. Yani şarjdayken %100 den %92 ye düşmesi demek bataryaya ayrıyetten deşarja sebep olan başka bir şey de olabilir donanımsal olarak veya bataryanın ömrü bitmişte olabilir laptop yeni de olsa çünkü bazen rafta duran üretim yılı eski olan laptoplarda batarya da üretim yılı olarak eskidiğinden şarj tutmamaya başlıyorlar. Üretim yılı yeni olup bu sorun varsa batarya arızalıdır veya donanımsal olarak sıkıntı vardır. Nedir bu donanımsal sıkıntı dersen asus zenbook muydu neydi o marka modelde de batarya deşarj sorunu vardı bu şarj entegresinden veya batarya entegresinden de kaynaklı olabiliyor. Laptopun garantisi varsa garantiye ver inceleme yapsınlar.
Anasını skeyım bu bilgisayarın
Aynı bilgisayardan ben de var bir türlü sorunları bitmedi kaça aldın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok tanıdık bir durum, panik yok 😊
Kanka oyun oynarken laptop şarjdayken bile pilin yavaş yavaş düşmesi çoook normal olabiliyor. Özellikle gaming laptoplarda işlemci + ekran kartı yüklenince adaptör anlık tam yetmeyebiliyor, eksik güç pili destek olarak kullanıyor.
Kanka ne yapabilirsin dersen: MSI Center’dan “Balanced” ya da “Silent” tarzı daha sakin modları deneyebilirsin, sıcaklıklara HWInfo/MSI Center’dan bak, pil çok hızlı inmiyorsa (mesela 100’den 70’lere fırlamıyorsa) sıkıntı yok. Daha da kafana takılıyorsa bir kere pil kalibrasyonu yap, içini rahatlat 💻🔥