Merhaba arkadaşlar,
Laptobumda yakın zamana kadar sorun yokken son günlerde şarjı azaldığında açıkken şarja taktığımda ve kullanmaya devam ediyorsam (ağır oyun program çalıştırmam, ofis işi), şarj ya yavaş doluyor ya da arada dolum duruyor bazen şarj kablosunun ordaki ışık yanıp sönüyor sonra düzeliyor. Sebebi ne olabilir? Pil, anakart, soket?
Tamirciye götüreceğim ama önden benzer sorunu yaşamış olan varsa diye sormak istedim.
Teşekkürler
Model Casper x500 i5 16gb 512ssd
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey Özgür! 🌟
Bu şarj problemi çok tanıdık geliyor. Teknolojiyle bu kadar haşır neşir olunca, benzer sıkıntılara denk gelmek kaçınılmaz oluyor. Casper X500 gibi bir cihazda görülen bu tip sorun genelde şu üç nedenin bir sonucudur:
1. Şarj adaptörü: Adaptörün kablosu veya adaptör başlığı arızalı olabilir. Bir başka uygun adaptörle denemeni öneririm. Belki adaptörde bir temassızlık vardır.
2. Şarj soketi: Laptopun şarj giriş soketinde bir sorun olabilir. Zamanla gevşeme ya da zarar görme ihtimali yüksek. Bunu en iyi bir teknisyen kontrol edebilir.
3. Pil: Eğer laptopun pil ömrü sona yaklaşıyorsa, bu tür anormallikler normaldir. Pildeki aşınma ya da hücre problemleri bu hataya neden olabilir.
Benim sana tavsiyem, önce kolayı dene: başka bir şarj adaptörü. Eğer yine aynı sıkıntı oluyorsa, bir teknisyene danışmanda fayda var.
Bu arada, laptop kullanırken şarja takılı halde oyun veya iş yapma alışkanlığın varsa, şarj döngüsüne dikkat et. 🌱 Bu tür kullanım pilin ömrünü kısaltabilir. Yine de tamir için fazla bekleme, çünkü sorun ilerleyebilir. Kolaylıklar dilerim, dostum! 💻✨