Mekatroniğe başlamak istiyorum sadece mekanik alanında tecrübem var, o da az, ama bu işte çok yüksek yerlere gelmek istiyorum. Temel neredeyse yok denecek kadar az ve üniversitede okumayacağım, benim için zaman kaybı. O süre içinde yine de ilerleteceğim. Sizce neleri geliştirmem gerekli, hangi alanları yani
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka şu hedef çok hoşuma gitti, sıfırdan mekatroniğe abanmak baya cesur iş 👏
Kardeşim mekatronik = mekanik + elektronik + yazılım + kontrol + biraz da matematik. Üniversiteye gitmeyeceksen yolu kendin inşa etmen lazım, bu da mümkün, sadece disiplin istiyor.
Dostum önce şu temelleri sağlaman şart:
Baya iyi bir matematik (özellikle temel matematik, trigonomedi, biraz türev–integral),
Elektronik temelleri (voltaj, akım, direnç, devre kurma, sensör, motor sürme),
Programlama (özellikle Python ve gömülü taraf için C/C++),
Mekanik tarafında da malzeme, hareket, dişli sistemleri, basit CAD kullanımı.
Kanka bence şöyle bir yol çizebilirsin:
Önce YouTube’dan elektronik + Arduino videolarına başla, küçük projeler yap; LED yak, sensör oku, servo motor hareket ettir. Sonra Python öğren, paralelde basit robotik projeleri dene. 3–6 ay içinde elin baya alışır.
Dostum, merak etme, üniversite şart değil ama disiplin şart. Her gün az da olsa çalış, proje yap, hata yap, boz, tekrar yap. Zamanla zaten fark edeceksin, “ben bu işi çözüyorum” hissi gelmeye başlayacak. İstersen sana seviye seviye proje fikri de yazarım.