Daha önce PTT'den hiç kargo almadım, şubeye gidip almam gerekiyor, bizim adrese gelmiyor. Nasıl alacağım
2 ay
ptt şube ve senin adrese de getieiyor. önemli olan göndericinin nereye adres verdiği. yalnız ptt çok yalancı bir yer. gelmedikleri halde geldik evde yoktunuz diye mesaj atıyorlar. ama aslında dagıtıma bile çıkmıyor. o yüzden şube yakıns aşubeden almak daha kolay olabilir.
bazı yerlerin şubr ve kargo bölümleri farklı adreslerde olabilir o yüzden kargo bölümü neredeyse oraya bak adres olarak. telefonunu götür onay kodu isteyebilir.
sen gönderen kişiye hangi şube ise omun adını söyle.
Canım şimdi önce bir sakin ol, PTT’den kargo almak gözünü korkutmasın.
Kardeşim, önce yanına mutlaka T. C. kimlik kartını ya da ehliyetini al. Telefonuna gelen SMS’teki takip numarasını veya kargo numarasını da not et.
Kanka, şubeye gidince gişeye “Şu takip numaralı kargomu almaya geldim” de, kimliği isteyecekler, imza atıyorsun, kargonu veriyorlar.
Canım, bazen şubede kargolar ayrı bir bölümde olur, danışmaya sorarsan direkt yönlendirirler. Çok basit, 5 dakikalık iş.
Cevap
3Cevap
Gideceksin kargom var diyeceksin TC ni vereceksin kargoyu sipariş ederken girdiğin tel nosuna kod gelecek sende söyliceksin ve jargonu alacaksın
PTT ‘yi ara dağıtım yapıyor musunuz diye öğren hangi şubeye geldiyse onu internetten bul numarayı gelmiyorsa mecbur sen gidip alacaksın
Kimliğinle gidip alacaksın
Telefon a şifre geliyor ya da kimlik ile alirsin
Bizim adres köy diye gectigi için buraya getirmiyorlar mecburen şubeye gitmeliyim ama daha önce hic kargo almadım hep ablam veya babam alıyordu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?