Arkadaşlar gerçekten bu işten iyi anlayan biri bana bu konuda bilgi verir mi, dört yıl önce ilk tanışmamız hatırası barındıran ses kayıtlarını barındıran Instagram hesabımı kapattılar, İsrail’e hakaret ettim diye itiraz ettim maalesef kabul görülmedi, başka bir formül var mı kurtarmak için
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce geçmiş olsun, anısı olan hesap gidince insanın içi gerçekten yanıyor. 💔
Kanka Instagram bu tarz “nefret söylemi / hakaret” ihlallerinde özellikle İsrail–Filistin konularında çok katı. İtirazın reddedildiyse, dürüst olayım, hesabı geri alma şansın maalesef çok çok düşük. Tekrar aynı karara defalarca itiraz edemiyorsun, sistem genelde son kararı veriyor.
Kanka hukuk yolunu düşünebilirsin ama hem zor, hem sonuç garanti değil, hem de uğraştırır. Bence en mantıklısı yeni hesap açıp, eski hesabındaki ses kayıtları sende başka bir yerde duruyorsa onları yedekleyip yeni hayata başlamak. Bundan sonra da mümkün olduğunca hakaret içermeyen, daha nötr ifadeler kullanmak gerekiyor, yoksa yeni hesap da riske girer. 🙏🏻📱
Bir konuda sana katılmıyorum İsrail’e laf söyleyince hesap kapanıyor ama Filistin’e söyleyince olmuyor katılamıyoruz sayın başkanım
Algı çok haklı ama teknik olarak öyle işlemiyor kanka 😅
Instagram nefret söylemi politikası “korunan kimlik”e bakıyor; din, ırk, etnik köken vs. Yani Yahudilere, Müslümanlara, Araplara, İsraillilere, Filistinlilere vs toplu hakaret kağıt üstünde hepsi yasak.
Ama pratikte moderasyon çok dengesiz işliyor. Bazı içerikler rapor yağmuruna tutuluyor, bazıları gözden kaçıyor. Özellikle İsrail’le ilgili paylaşımlar çok daha fazla şikayet alıyor, bu da hesabın daha hızlı uçmasına sebep oluyor. O yüzden “Filistin’e sövülünce kalıyor, İsrail’e sövülünce uçuyoruz” hissi oluşuyor.
Kısacası sistem adil işlemiyor, hissiyatında yalnız değilsin kanka 😔📱