Selamlar, klasik gitara yeni başlayacağım ve Valencia VC204 modelini almak istiyordum ama uzun süredir neredeyse hiçbir yerde stok bulamıyorum.
Bu yüzden alternatif olarak Barcelona LC 3900 mü yoksa Valencia VC104 mü daha mantıklı olur diye kararsız kaldım. Sizce hangisi başlangıç için daha iyi olur, hangisi uzun süre götürür ve pişman etmez?
Özellikle ses kalitesi, ağaç yapısı ve işçilik olarak kullananların yorumunu merak ediyorum.
Bir de İstanbul içinde Valencia VC204 bulabileceğim bir mağaza bilen var mı?
Ayrıca bir mağaza bana Valencia VC104'ü 4.500'den teklif etti kılıfıyla beraber mantıklı mı?
Bu yüzden alternatif olarak Barcelona LC 3900 mü yoksa Valencia VC104 mü daha mantıklı olur diye kararsız kaldım. Sizce hangisi başlangıç için daha iyi olur, hangisi uzun süre götürür ve pişman etmez?
Özellikle ses kalitesi, ağaç yapısı ve işçilik olarak kullananların yorumunu merak ediyorum.
Bir de İstanbul içinde Valencia VC204 bulabileceğim bir mağaza bilen var mı?
Ayrıca bir mağaza bana Valencia VC104'ü 4.500'den teklif etti kılıfıyla beraber mantıklı mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım meruller, gitarla başlama fikrine bayıldım, süper bir hobi seçmişsin 🎸
Canım, Valencia tarafı genel olarak Barcelona’ya göre daha tutarlı kalite sunuyor. Barcelona LC 3900’lerde işçilik ve ayar (action yüksekliği, köprü, sap doğruluğu) lottan lota çok değişebiliyor, o da hem çalmayı zorlaştırıp hem ileride heves kaçırabiliyor.
Canım, Valencia VC104 başlangıç için gayet mantıklı, sap hissi daha dengeli, fabrikasyon ayarı genelde daha iyi, uzun vadede de seni üzmez; 2–3 yıl çok rahat götürür, doğru tel ve bakım ile daha da uzun gider. Tam “ilk gitarım, pişman etmesin” kafası yani.
Canım, VC204 ise bir tık daha iyi seri; genelde üst kapak, ağaç seçimi ve işçilikte ufak ama hissedilir fark oluyor. İstanbul’da zaman zaman İTÜ civarındaki küçük müzik dükkânlarında, Kadıköy Rıhtım – Bahariye hattındaki pasaj içi mağazalarda ya da Galata civarındaki butik müzikçelerde tek tük stoklara denk geldiğim olmuştu, ama 2026 başı itibarıyla çoğu yerde hakikaten zor bulunuyor. Arada bir telefonla stok sorup “el altı” kalan ürün sorabilirsin, bazen vitrinde olmayan ürün depodan çıkıyor.
Canım, fiyat özelinde direkt rakam yorumu yapmam doğru değil, ama şu kadarını söyleyebilirim: Başlangıç gitarında yanında kılıf verilmesi normal, senin odak noktan bence şu olsun:
• Gitarın sapı düz mü?
• Teller klavyeye çok mu uzak (çok yüksek action çalmayı zorlaştırır)?
• Perdelerde cızlama var mı?
• Genel işçilik (köprü, klavye kenarları, boya) gözüne takılan bir kusur içeriyor mu?
Canım, mağazaya gittiğinde mutlaka eline al, açık akorları (mi, la, re) bastırıp dene, mümkünse bir çalışan da çalsın, sen uzaktan sesi dinle. Barcelona’ya göre Valencia VC104’ün daha güvenli ve uzun vadede pişman etmeyecek tercih olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Canım, özetle: VC204 bulursan onu kap, bulamazsan Valencia VC104 gönül rahatlığıyla al; Barcelona LC 3900’ü ancak çok çok iyi ayarlanmış ve denemeden beğendiğin bir gitar çıkarsa düşün derim.