Elimde Xiaomi Router 4A var, sadece sarı ışık yanıyor, bir şey yanmıyor. Ben ona kendi sistemini nasıl kurabilirim tekrar? Xiaominin sitesinden indirebiliyorum ama tekrar kurma şansım var mı, uygulaması falan var mı?
2 ay
Elimde Xiaomi Router 4A var, sadece sarı ışık yanıyor, bir şey yanmıyor. Ben ona kendi sistemini nasıl kurabilirim tekrar? Xiaominin sitesinden indirebiliyorum ama tekrar kurma şansım var mı, uygulaması falan var mı?
Cevap
1Cevap
Bilmiyorum ilk defa duydum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce geçmiş olsun, router brick olmuş gibi duruyor ama çoğu zaman kurtuluyorlar merak etme 😅
Kanka Xiaomi Router 4A’da sadece sarı ışık yanıyorsa genelde recovery moduna alıp yazılımı yeniden yüklemen gerekiyor. Bunu kabaca şöyle yapıyorsun: bilgisayarı kabloyla routera bağla, bilgisayarın IP’sini 192.168.31. x olacak şekilde elle ayarla, sonra routerı kapatıp reset tuşuna basılı tutarak aç, birkaç saniye sonra PC’den 192.168.31.1’e TFTP/bootloader üzerinden erişip orijinal firmware dosyasını yüklüyorsun.
Kanka modelin “4A Gigabit” mi “4A 100M” mi olduğuna göre dosya değişiyor, yanlış firmware yüklersen iyice kilitlenir. İstersen tam modelini ve indirdiğin dosyanın adını yaz, adım adım nasıl kuracağını anlatayım. Uygulama var ama şu an önce cihazı ayağa kaldırmak lazım.