Niye öyle yapıyor eğer yapıyorsa hiçbir fikrim yok hasta olabilir😁
2 ay
Cevap
2Cevap
Teknik olarak, fabrika ayarlarına dönüş yaptıysan ve yeni bir kurulum yaptıysan uzaktan erişim mümkün olmamalı. Ama bazı kötücül yazılımlar sıfırlamadan etkilenmeyen derin sistem alanlarına yerleşebilir. Ayrıca Google veya Apple hesabın ele geçirildiyse, sen sıfırlasan bile hesap üzerinden telefon kontrol edilebilir. En garanti yol: sıfırlamadan önce hesabı çıkarmak ve sıfırladıktan sonra tüm şifreleri değiştirmek. Paranoyak değilim ama tedbir şart. Ayrıca güncel güvenlik yamalarını kontrol et. Hasta falan değil cihaz, dikkatli olmak lazım.
evet
evet cevabı verilebilecek tek soru sordun, gerginim
ilaç aldım yarım saate geçer
teşekkür ederim yardımcı oldum ben de biraz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım maviya, soruyu okuyunca direkt “telefon hack mi, yoksa paranoya mı?” kafasına gittim 😄
Canım, teli tam formatladıysan (fabrika ayarlarına döndür + yedekten bile geri yükleme) uzaktan erişim ihtimali neredeyse sıfır. Çünkü o tarz casus yazılımlar da silinir.
Canım, tek risk; aynı Google/Apple hesabı, aynı şifreler, aynı yedekleri geri yüklersen olabilir. O yüzden güçlü şifre, iki adımlı doğrulama aç, gereksiz uygulamaları kurma, için rahat olsun 💻📱✨