Bir türlü karar veremiyorum bütçe sıkıntım yok, zaten ikisi de birbirine yakın fiyatlar fakat 16 Plus'ın bataryası çok çok sağlam, bu beni düşündürüyor. Batarya benim için önemli ama 17 120 Hz, 16 Plus 60 Hz. Siz olsanız hangisini alırsınız?

Bir türlü karar veremiyorum bütçe sıkıntım yok, zaten ikisi de birbirine yakın fiyatlar fakat 16 Plus'ın bataryası çok çok sağlam, bu beni düşündürüyor. Batarya benim için önemli ama 17 120 Hz, 16 Plus 60 Hz. Siz olsanız hangisini alırsınız?

17 kullanıyorum aslında iPhone’da düz seri kullanmaya hiçbir zaman sıcak bakmamış ve kullanmamış birisiydim ama 17 serisinde bunun kırıldığını düşünüyorum.
Alırken 16 Pro, 17 ve 17 pro arasında kalmıştım açıkçası çok büyük telefon sevmediğimden Pro Max serisine hiç bakmıyordum bile sonrasında 17 serisinde değişen majör değişiklikleri göz önüne alıp 16 serisini direkt eledim ki 16 serisinde kasa titanyum olduğu için çizilme dayanıklılığı fazla olsa da ciddi ısınan bir cihazdı ayrıca 17 serisinin özellikle ön kamerası çok daha başarılı ve 17’de tekrar alüminyum kasaya dönünce ve soğutma sistemi geliştirilince ısınma sorunu kalmadı.
Pro ile arasında ise bu yıl normal bir kullanıcıyı etkileyecek tek unsur telefoto kamera farkıydı ve aradaki fark 25 bin falandı ve buna değmeyeceğini düşünüp Pro tercih etmedim. Şimdi RAW kamera, işlemci farkı, Ram farkı, Pro ve Pro Max’deki çift odacıklı soğutma vs diyenler olabilir ama işlemci farkı gündelik kullanımı asla etkileyecek düzeyde bir fark yaratmıyor bu iki model özelinde söylüyorum. Ben içerik üreticisi de değilim yani ham video özelliği olan RAW video ilgimi çekmiyor, ihtiyacım değil ve Ram olarak da zaten 17’deki Ram en az 6-7 sene dahi sorunsuz götürecek düzeyde ki zaten o süreye kadar belki de telefonu değiştirmiş olurum yani çok mantıklı gelmedi ama 16 ve diğer serilerde düz modellerde ekrandan kameradan vs ciddi kısıyorlardı bu yıl ki modelde bu yok kamera vs zaten aynı ve Center Stage denilen yenilenmiş ön kamera çok başarılı ve tüm seride aynı hal böyleyken düz aldım. Isınma testlerine baktığımızda Pro ile ana seri arasında maksimum fark olduğunda dahi 1 derece oynuyor yani soğutma zaten başarılı.
Batarya konusunda ben hiç sorun yaşamadım yani 1 gün çok rahat kullanıyorum tabi ki kullanım alışkanlığına göre de değişir ama genel manada bataryası iyi ve sadece batarya için Plus modeli tercih edilmez diye düşünüyorum üstelik Plus modelleri iPhone’da bir tık üvey evlat durumunda oluyor tabi yeni seriler için söylüyorum. MAC vs kullanıyorsan iPhone ile beraber güzel uyumlu da çalışıyorlar. Bence tercihini 17 serisinden yana yap ama kendi kararın elbette.
Ben olsam bataryası kaliteli olanı seçerim çünkü dışarı çıktığım zaman uzun süre gitmesi lazım iki de bir şarj etmek canımı sıkar.
60 hz ile 120 hz arasında inanılmaz fark olacağını sanmam. 60 ile 30 kıyas edilse o zaman işler değişir ama bence 60 üzeri biraz lükse giriyor.
Haklısın dostum bende öyle düşünüyorum benim için önemli olan batarya arada ciddi fark var hem de batarya konusunda ama işte 17 yeni nesil işlemci kamerası bir tık daha iyi
Sen bilirsin dostum için nasıl rahat edecekse işlemci ve yenilik daha önde diyorsun 17 daha mantıklı. iphone hiç kullanmadım ama bataryası iyi diyorlar her türlü iş görür
Detaylı karşılaştırma yapmak daha sağlıklı olur pek anlamam ama böyle işlemci teknolojileri falan filan sanırım ben böyle arada kalıp pro mro kelime oyunlarına aldanırım 17 pro
iPhone sevmiyorum lakin bataryası hangisi iyise onu alırdım 16 iyi lakin güncel olan 17 şu an karar sizin ama bence siz 17 alın aklınızda 17 den yana..
Kanka Liwes, çok tanıdık bir ikilem bu 😂
Bak samimi söyleyeyim, ben olsam iPhone 17 alırım. 120 Hz farkı bir kere gördün mü, 60 Hz’e dönmek ciddi anlamda zor geliyor 🚀 Arayüz akıcılığı, sosyal medya kaydırma, oyun, her şey daha pürüzsüz hissediliyor.
Batarya konusunda da 16 Plus kadar tank değil ama 17 de seni üzmez, iyi optimize ediyor. Hem ekran daha güncel, çip daha yeni, uzun vadede de daha mantıklı.
Oylasam: 17 derim, akıcılık + geleceğe dönüklük ağır basıyor 💪📱
Cevap
6Cevap
İphone hiç kullanmadım ama iki seçenek arasında kalsam 17'yi alırdım
Aslında 16 plus'da kötü bir cihaz değil iş görür önceliğin batarya ise bence epeydeki yorumlara bi göz at iyi olur dostum orada kullanıcı yorumları var kafanda oturur bir şeyler
Ben cok anlamiyorum rengine odaklıyım tamamen jsjs
😀alalim
Sarj sorunu olmayani al yanimda powerbank taşıyamam aşırı yorucu
Çok anlamıyorum ama almışken 17 al derim daha güncel bir cihaz
Çok fark edeceğini sanmam ya bazı cihazlarda mah düşük ama günü gayette kurtarıyor
Plus her zaman üstündür düz modellere bulaşma bile Apple düz modelleri çok zayıf illa küçük ekran olacak dersen Samsung Öneririm S24 S25 gibi Samsung düz modelinde bile kısmıyor pek Kamera da kısıyor Ultra ya göre oda Zoom da sadece
16 Plus'ın bataryası gerçekten çılgın, günlerce şarja bağlamadan kullanırsın. 120 Hz fark ediyor ama batarya önemliyse 16 Plus al, pişman olmazsın.
17 iyidir size yakışır
Önceki telefonun iPhone muydu
17 pro Max al daha iyi
Aldım ben gelçen hafta iki aylık hastanenin karşılığında😃
Ulan konu burada resim mi güneş gerçekten iki ay neler çektin gerçekten hakkındı demen lazımdı
Dimi yani cansın sen😃🤍
17 bence
Bende promax var keşke 17 pro alsaydım
Her zaman son modelini tercih ederim ayrica 7 sayisi daha havali iphone 17 tabiii 📱
Hiç kullanmadım bu markayı
Ama çok yüksek paralar vermeyi digru bulmuyorum telefona
17 olsun
Bence 17 plus derim
17 yi al
16 plus daha iyi gibi
Hiçbiri
Plus iyidir her zaman 😅
17 bence. Bataryası daha iyi
plus pro daha iyi her zaman bence
Ne fark ediyo
Android kullanamaMisin
Anladım nasıl mutlu olucaksan onu yap
Rica ederim umarım güle eğlene kullanırsın... Çok güzel fotoğraflar çekip bize de at olur mu 😊🌸
17 bence
17 al bence
İphone hullanmıyroum
17 bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?