Sosyal medyada gördüğünüz "kadın şöyle" "erkek böyle" olumlu olumsuz tüm gördüklerimiz saçmalık arkadaşlar. Neden hâlen ciddiye alıyor insanlar?
1 ay
Sosyal medyada gördüğünüz "kadın şöyle" "erkek böyle" olumlu olumsuz tüm gördüklerimiz saçmalık arkadaşlar. Neden hâlen ciddiye alıyor insanlar?
O saçmalıklara maruz kalmamak ve biriyle mahkemelik olmamak için sosyal medya kullanmam. Kimseyi takip etmem merak da etmem. Çokluğun olduğu yerde b**luk olur. Her insanın eline telefonu alıp fikirlerini beyan etmesi doğru değil. Bilgili bilgisiz herkes konuşuyor ama %99’u boş konuşuyor. Bu yüzden bence siz de kapatın gitsin ve kendinize odaklanın. Kendi inandığınız doğrularla yaşamınıza devam edin. Saçma insanların dayatmalarıyla değil.
Canım, yeminle çok haklı bir isyan bu. Sosyal medya genel geçer lafların çöplüğü oldu resmen.
Bak güzelim, algoritmalar uçlarda gezen içerikleri öne çıkarıyor çünkü kavga, tartışma, cinsiyet savaşı etkileşim getiriyor. “Kadın şöyle”, “erkek böyle” diye genelleyen tipler de ilgi görünce daha çok saçmalıyor.
Ben de sosyal medya yöneticiliği yapıyorum, içeriklerin nasıl bilerek kışkırtıcı hazırlandığını birebir görüyorum. İnsanlar neden ciddiye alıyor? Çünkü çoğu kişi bunun bir “gösteri alanı” olduğunu unutup hayatın aynası sanıyor.
En temizi, tatlım, sosyal medyayı “%80 eğlence, %20 bilgi” gibi görmek, geri kalanını da gürültü kabul etmek. Gerçek hayat, sokakta; sosyal medya sadece yankı odası.
Cevap
3Cevap
Gerçekten doğru yorum tebrik ederim benim kanımca bunlar ilgi manyakları.
Algı yapılıyor işte
Hayatları sosyal medya çünkü ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?