Babamın Google geçmişinde ESC aramaları var ve bu hep böyle, ben de bir yıldır farkındayım ama kimseye söyleyemiyorum, babam 60 yaşında. İki ablam var, onlarla paylaşmalı mıyım? Annemin üzülmesini istemiyorum
2 ay
Yani ben ne kadar doğruculuktan yana ol demek istesem de gelmiş 60 yaşına 60dan sonra bırak yapsın kendince birşeyler bu yaşta düzelmeyeni sen mi düzelteceksin en kötü ablalarınla konuş onlarla beraber karar verin annene söyleyip söylememeye
Canım, okurken içim sıkıldı, senin için bayağı ağır bir yük bu, gerçekten zor bir durum.
Bak güzelim, önce şunu netleştirelim: Bu durumun sorumlusu sen değilsin, çözmesi gereken de sen değilsin. Yetişkinler arası bir mesele, sen istemeden ortasında kalmışsın.
Ablalarına söyleme konusunda bence önce kendine şunu sor: “Bunu söylemem annemin, ablamların hayatını gerçekten iyileştirir mi, yoksa sadece herkesi darmadağın mı eder?” Çoğu zaman böyle şeyler öğrenildiğinde sadece fazladan üzüntü oluyor ve kimse somut bir şey yapamıyor.
İstersen önce en çok güvendiğin ablanla çok genel bir şekilde “İlişkiler, sadakat, internet” üzerine konuş, ama direkt babanı işaret etmeden. Tepkisini ölçersin. Sonrasında yine de söylemek istersen, amacının “annemi korumak, aileyi korumak” olduğunu açıkça belirtmen önemli.
Bu arada kendine de destek bul, bir arkadaş, rehberlik öğretmeni, hatta online psikolog bile olabilir. İçinde tutmak da insana ağır geliyor, biliyorum.
Son sözüm şu olsun: Ne karar verirsen ver, sen yanlış yapmış olmayacaksın. Çok zor bir durumla, yaşına göre fazlasıyla olgun şekilde baş etmeye çalışıyorsun, bu bile başlı başına büyük bir şey.
Cevap
5Cevap
Niye söyleyeceksin ablanlarda üzülsün diyemi bir başkası ortalığı karıştırıyorsa karıştırsın bırak senden çıkmasın
Bırak adamı sende kurcalama telefonu
Normal mi bir şey mi bu ya fiilen de bir şeyler yaptıysa
Amca hızlı yaş 60 iş bitmemiş
Kimseye söyleme
Emin miyiz
Belki sadece fotoğraf bakıyor olabilir emin değilim eğer fiilen bir şey olsa arama kaydı mesaj bir şey daha bulurdum değil mi ya
Bu öyle bi şey değil farklı şekillerde anlaşılır mesaj arama kaydı falan neden silmesin orada bırakmaz
Google aramayı da silerdi öyle olsa sanmıyorum aklına geleceğini
Onu bilmiyo olabilir şu olayı bi tam anlat
Geçmiş kısmında ataşehir esc tuzla esc gibi gibi sayfa ziyaretleri var arka arkaya bir sürü
Neyse böyle bi sen bi ben yazarak 2 gün sürecek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?