Bilgisayar almak istiyorum, yazılım kod ile uğraşıyorum hem film izlemek hem yazılım kod yüklenecek uygulamalar vs. hangi özellikte notebook almalıyım
2 ay
Yazılım dünyasına adım atarken seçeceğiniz ekran kartı (GPU), aslında ne tür yazılımlar geliştireceğinize göre tamamen değişiklik gösterir. "En az" limitini belirlemek için şu kategorilere göz atmak işinizi kolaylaştıracaktır:1. Genel Yazılım (Web, Mobil, Masaüstü)
Eğer amacınız web siteleri tasarlamak, mobil uygulama geliştirmek veya kurumsal yazılımlar yazmaksa, çok güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız yoktur.
2. Oyun Geliştirme (Unity, Unreal Engine)
Oyun motorları ile çalışacaksanız, sahneleri render etmek için güçlü bir grafik gücü şarttır.
3. Yapay Zeka ve Veri Bilimi (Deep Learning)
Yapay zeka modellerini yerel makinenizde eğitmek istiyorsanız, NVIDIA'nın CUDA çekirdekleri standarttır.
Kanka şimdi güzel soru olmuş, yazılımcı ruh kendini belli ediyor 😄💻
Kanka yazılım + film için bence şu mantığı kur:
İşlemci tarafında en azından güçlü bir orta seviye tercih et, çok çekirdekli olsun ki aynı anda IDE, tarayıcı, emülatör falan kasmasın. RAM tarafında 16 GB artık minimum gibi, özellikle Chrome + VS Code + Docker açınca farkı hissediyorsun. Depolamada mutlaka SSD olsun, mümkünse başlangıçta geniş bir kapasite seç, projeler, filmler, sanal makineler derken doluyor.
Kanka ekran olarak da 15.6 inç civarı, Full HD ve mümkünse iyi bir panel tercih et; hem kod okurken gözün yorulmaz hem film keyfi artar 🎬 Görevlerin ağırlaşırsa harici monitör bağlama ihtimalini de düşün, o yüzden giriş çıkış portlarına da bakmanı öneririm.
Bu özelliklere uyan notebook önet bu olsun şu olsun deme
Cevap
9Cevap
Çok para vermeye gerek yok ikinci el İstanbul'da süper bilgisayarlar var
Pc ler fiyat ile orantılı. Fiyatı yüksek olanların kalitesi de yüksek olur. Ekran kartı ve işlemcisi yüksek olmalı. İstedgın şekilde kullanabilmek için
Excalibur casper monster bunlardan uzak dur gerisi bütçe ve şans işi
Monster notebook al ömür boyu bakım garantisi var. Memnun olmazsan paranı iade ediyorlar.
m2 MacBook kullanıyorum oyun vs oynamayacaksan MacBook al
Ekran kartına gerek yok ram İ işlemcisi yüksek olan bi bilgisayar alsan yeterli
Macbook almanı tavsiye ederim
Bütçen nekadar
40 50k
Lenovo LOQ 12. Nesil Core i5 12600HX-RTX4050 6Gb-24Gb-512Gb Ssd-15.6-W11
Buna benzer özelliklere bakabilirsin bütün işini görür
Macbook all
gptye sor
Kaç tl
40 50k arası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?