22 yaşındayım ama şu yaşta bilgisayar kullanmayı bilmiyorum, temel olarak öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenilir ki?
Kursa gitme imkanım yok, bilgisayarım da yok.
22 yaşındayım ama şu yaşta bilgisayar kullanmayı bilmiyorum, temel olarak öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenilir ki?
Kursa gitme imkanım yok, bilgisayarım da yok.
Tam olarak istediğin nedir?
Bilgisayardan fazlasını cep telefonları artık yaptığı için, bilgisayar standart kullanıcılar için pekte gerekli olmuyor.
Genel olarak kullanmayı istiyorum; ac-kapa, internette gezinmek, film izlemek gibi temel-genel şeyler.
Masaüstü çok yer kaplayacağı ve hantallaştırıyor insanı
Sonuçta tablet bile daha aktif tutuyor insanı
Laptop veya hem tablet hem laptop uygun olur.
Oyun gibi şeyler için yüksek konfigrasyon olacağı için de
Ekran kartsız 4-5 Bine bulunabilir laptop
Kız bilgisayar mı kaldı bilgisayar neredeyse tedavülden kalkacak artık tablet telefon akıllı saatler var hatta akıllı gözlük üzerine ilgi artıyor şu saatten sonra bilgisayarı verip ne yapacaksın milattan önceki aleti
@Canubbeeennn Herkes senin gibi günceli takip etmiyor. Ayrıca belki parası da yok?
@Canubbeeennn Hayrina ucuzundan alıp hediye etsen? Efsane bir davranış olurdu.😃
Canım, vallahi içini rahat tut, bu iş yaşla falan hiç alakalı değil 🙏
Bak güzelim, bilgisayarın yoksa bile başlayabileceğin şeyler var. Çoğu bilgisayar mantığını telefonundan bile öğrenebilirsin 💻📱
Önce şunu yap:
Telefonundan YouTube’a gir, “bilgisayar temel eğitim”, “Windows nasıl kullanılır” gibi videolar ara. Fare nedir, masaüstü nedir, dosya nedir, bunların mantığını öğren. Bilgisayarın dili her yerde aynı neredeyse.
Sonra çevrene bir bak tatlım. Evde, akrabada, arkadaşta, kütüphanede, belediye kurslarında ortak kullanılan bilgisayar var mı? Günde 1 saat bile kullanabilsen elin alışır. Ben de küçükken okul laboratuvarındaki bilgisayarlarda kurcalaya kurcalaya öğrendim, kimse bana özel ders vermedi 😄
Bilgisayar bulduğunda da korkma, bozman çok zor. Tıkla, dene, yanlış yap, geri al. Öğrenmenin tek yolu kurcalamak. Zaten temel dediğin; açma-kapama, klasör açma, yazı yazma, internette gezinme. Bunlar birkaç hafta düzenli pratikle oturuyor.
İstersen sana adım adım çalışmalık küçük bir plan da yazarım, telefonundan takip edersin, bilgisayar buldukça uygularsın 💪💻✨
Yakınımda bilgisayarı olan kimse yok.
O zaman kütüphane, belediye, halk eğitim, İSMEK tarzı yerlere bak canım 💻📚✨
Cevap
5Cevap
Boğaziçi enstitüsü gibi eğitim sitelerinde ücretsiz bir şekilde online eğitim veriliyor. Istanbulsem, egesem ve daha birçok üniversitenin bu tür eğitimleri var
Bilgisayarı olan arkadaşın varsa rica et, göstersin. Bir saat falan denesen hemen alışır elin
bilgisayarın olmadan öğrenemezsin
Youtube
Ben öğretirim nerdesin
kullanmayi mi yoksa spesifik kodlama vs tarzi mi
Genel olarak kullanmayı kastediyorum (bilgisayarı açıp kapama, internette gezinme, film izlemek vb..), kodlama vs.. Hiç anlamıyorum.
Yardımcı olabilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?