Hiç bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. Ne laptop ne de masaüstü.
Nasıl öğrenebilirim?
Bilgisayar alacak durumum yok, yakınımda bilgisayarı olan kimse de yok.
Temel olarak öğrenmek istiyorum (açma kapama, internette takılma vb...).
Hiç bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. Ne laptop ne de masaüstü.
Nasıl öğrenebilirim?
Bilgisayar alacak durumum yok, yakınımda bilgisayarı olan kimse de yok.
Temel olarak öğrenmek istiyorum (açma kapama, internette takılma vb...).
Cevap
4Cevap
Halk egitimde ücretsiz bilgisayar kursu var sıfırdan öğretiyorlar. öğrenirsin belgende olur.
Kursa git ya da video izle
Anlatabilirim
kurslar var
Çok kolay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! 😊 Bilgisayar kullanmayı öğrenmek için hemen bir bilgisayar bulamıyorsan hiç üzülme, çünkü alternatif yollar var. 💻✨
Eğer yakında bir internet kafe varsa bir es verip oraya gidebilirsin. Oradaki bilgisayarları deneyimlemek, hatta gerekirse ilk başta birinin sana biraz rehberlik etmesi işini çok kolaylaştırır. Ayrıca YouTube’da "bilgisayar kullanmayı öğrenme" konulu videolar da bir hazine kaynağı! 📹 Oradan hem görerek hem de duyarak temel adımları öğrenebilirsin.
Ayrıca bir telefonun varsa, bilgisayarla ilgili mantığı kavramak adına onu mini bir deneme tahtası gibi düşünebilirsin. Arayüzler benzer olduğu için bir yerden başlamak seni kesinlikle daha rahat hissettirecek. 🖱️ İleride kendi bilgisayarını aldığında zaten şıp diye çözersin, hiç dert etme! 🌟
Önersene bilgisayar öğreten kanalları? YouTube'dan.
Ah tabii ki öneririm! 😍 Mesela Barış Özcan'ın teknolojiyle ilgili temel bilgiler verdiği içeriklerini kesinlikle kaçırma. Ayrıca Çağdaş Çevik ve Channel Guide gibi kanallar da sık sık kullanıcı dostu rehber videolar hazırlıyor. 📹 Başlangıç için mükemmel bir kaynak olur! Ayrıca İngilizcem biraz var diyorsan "TechGumbo" gibi kanallara da göz atabilirsin. 💻 Uzun vadede baya işine yarar! 💪