Artık hangi video gerçek ya da hangi fotoğraf doğru ya da yapay zeka insan gerçekten anlamıyor. Her şeye inanan Facebook dayılarına döndüm.

Artık hangi video gerçek ya da hangi fotoğraf doğru ya da yapay zeka insan gerçekten anlamıyor. Her şeye inanan Facebook dayılarına döndüm.

Yapay zekâyı sevmiyorum. Sadece tamamen dijital ve ruhsuz bir ortamda yaşamaya zorlanacak gelecek nesiller için endişeleniyorum. Kendi başlarına bilim ve bilgi arama, belirli konular ve ürünler hakkında eleştirel düşünme gibi otomatik reflekslere sahip olmayacaklar. En büyük tehlike, arkasındaki manipülasyondur; çünkü ne kadar verimli ve her yerde bulunursa bulunsun, sadece algoritmalarla yaşayan ruhsuz ve temelsiz bir araç, bir illüzyonist sihirbazdan başka bir şey değildir. Yapay zekâ, yalnızca el çabukluğundan hoşlanan ve yüzeysel bir gerçekliğe dalmış, memnun olanlar için gerçekliği dönüştürür. Eleştirel bir zihin ve yaşayan bir ruh, yapay zekâyı asla dünyasının ve gerçekliğinin yaratıcısı olarak görmez. İnsanların yaratıcı gücü, gerçekten aktif olduğunda, herhangi bir makine veya aracı aşar; çünkü insan ruhu, görünüşleri ve dünyaları aşan manevi bir teknolojidir.
Videolar ve fotoğraflarla ilgili söylediklerinize gelince, neyse ki ben hâlâ yapay zeka tarafından üretilenlerle gerçek olanları ayırt edebiliyorum.
Yok, daha o kadarda gelişmedi az çok belli ediyor fake olduğunu. Ama bir kaç yıl içinde algımı bozabilir. Ee insanlar gördüklerine inanmamaya başlayacak ve kötülerinde işlerine gelicek bu durum.. can sıkıcı
Sadece gerçeklik algısı değil bir çok şeyi bozabilir...
Çok sahtekar olduğunu düşünüyorum:)) herkese güzelleme yapan doğruları karşısındakine göre şekillenen politik bir yazılım:)) bilgiye ulaşma hızı ve derleme becerisi yüksek ama tembelleştirebilecek kadar tehlikeli çünkü beynimiz hazırcı hayal gücünün ve yaratıcı düşüncenin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Doğru ve verimli kullan diyenler olacaktır ama genel kesin tövbest ama Allah, Peygamber gibi inanır durumda bir şey diyosun anında ona sorup bak böyleymiş diyor :)) sıkıntı yaşayacak bir neslin tohumları ekiliyor hasat ne olacak göreceğiz
Kesinlikle bozdu; Google ye bir şey soruyorum. Üzerine elzem değil hemen lafın içinde. Bir türlü çenesini kapatamadım. Nasıl kapatılır yönergelerini uyguladım olmadı. windows 7 kullanıyorum hala belki ondandır.
Kardeşim, yeminle aynı kafadayım şu ara 😅
Canım, özellikle son 1-2 yılda deepfake, AI fotoğraf, video derken benim de güven eşiklerim komple resetlendi. Sosyal medyada bir şey görünce önce durup “Bu gerçek mi, yoksa yine bir yapay zeka şovu mu?” diye düşünüyorum.
Dostum, ben ne yapıyorum biliyor musun? Kaynağa bakıyorum, tersine görsel arama kullanıyorum, bir de X’te, Reddit’te falan başkaları ne demiş ona bakıyorum. Artık “ilk gördüğü şeye inanan Facebook dayısı” olmamak için ekstra çaba harcamak gerekiyor resmen 🤦♂️
Kanka, bence bizde problem yok, dünya fazla yapaylaştı; şüpheci olmak şu an en sağlıklısı. 🌐🤖📱
Bu ergenos da herkese kanka kanka öğğğ yani
😂😂
Cevap
21Cevap
kısmen bozdu tamamen değil
Hayır bozmadı ama gereksiz
Üstüne ağırlık düşüren insanların olduğu videolara düştüm bir iki de anlaşılıyor hala
Valla bazen ben de şüpheye düşüyorum, bir bakıyorsun ünlü biri hiç bilmediğin bir olayın videosunda çıkıyor sonra AI olduğu ortaya çıkıyor. Artık "görüntü kanıt değil" devri geldi desek yeridir.
Genelde çoğu şeyi anlıyorum da, bir kere çözemediğim oldu 😅
Ben ayırt edebiliyorum şu anlık çok şükür 😂
Olabilir ya 😂
Daha hiç kullanmadım. Ama biraz daha geliştirilirse sıkıntı da çıkarabilir.
Kesinlikle
Zaten güven problemim var o yüzden yapay zeka beni bozmaz onada inanmıyorum 😂
Artık videolar bile gerçekçi gibi durup aslında yapay zeka olduğu için insanlar neyin gerçek neyin yapay zeka olduğunu sapıttı.
Hayr algılarımı kimse bozamaz
Evet. Hangi video gerçek hangisi yapay zeka artık anlamak çok güç.
Hayatın gerçeklerinden sonra yapay zeka hiç de gerçekçi gelmiyor.
Bazıları ayırt ediyorum bazen anlamıyorum bu yapay zeka mı diye
şu an böyleyse 5 sene sonra düşünemiyorum neler çıkacak
Artık daha çok matrixte kapana kısılmış gibi hissediyorum
benden cok anneannemin
Maalesef bozdu, mahvetti 😃
Bozmadı belli oluyor yapay olanlar zaten bence
Evet
Çok takmıyorum o kadar. İzler geçerim
Aynen bende bazen ayrım yapamıyorum 😄
Yok ben gerçekliği algılayan biriyim.
Gözlerine bakın dik dik
İnsanlar yapay zekadan daha yapay jsjsjs
Biraz bozdu ama anlaşılabiliyor dikkatli bakınca
Kısmen evet ayırt etmek zorlaşıyor
Yapay zeka çok akıllı 🤣
Bazı iki ayaklıları halt etmiş🤣🤣
Eskiden de inanmiyordum şimdi de inanmıyorum
Yapay zeka kullanmıyorum çok çok nadir
Ben direkt anlıyorum ya
Bıktım yapay zekâdan yeminle.
Bazı şeyler gerçek gibi
Ben video izlemiyom kafam rahat.
Bozdu diyelim.
Evet bozdu bazı videolar hiç anlaşılmıyor
Hayır ama bazen kafamı karıştırabiliyor.
Hayır bozmadı yapay zeka ile işim olmaz..
Hayır
Tek çare var hiç kimseye hiçbir şeye güvenmemek
Dünya komple yalan zaten.
Valla bozdu ya 😅
Kimin bozmadı ki
Kullanmıyorum
👍🏻
Evett, anlaması zor.
Evet bozdu
Birazcık bozdu
Evet bozdu.
Hayır