Sosyal medyada (KızlarSoruyor gibi platformlarda) profilime baktığımda genelde benden büyük yaşta insanların takip ettiğini fark ettim. Yaşıtlarım daha az görünüyor. Bunun sebebi algoritma mı, içerik tarzım mı yoksa başka bir şey mi? Merak ettim, sizce neden olabilir?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, çok tanıdık bir durum bu, hiç garip değilsin.
Kardeşim, büyük yaş grubu tarafından daha çok takip edilmenin birkaç sebebi olabilir. İçerik tarzın biraz daha olgun, ciddi, bilgi odaklıysa algoritma onu o yaş grubuna daha çok gösterir. Mesela kariyer, pilotluk, eğitim, gelecek planları, siyaset, ekonomi gibi konular paylaşıyorsan, yaşıtların eğlenceye kaçarken senden büyükler “bizden biri” diye seni daha çok sahipleniyor.
Dostum, bir de “Pilotöğrencisi” kullanıcı adın bile ciddi duruyor, bu bile seni gözlerinde daha “olgun” yapıyor olabilir. Algoritma da etkileşim aldığın yaş grubunu görüp o tarafa daha çok itiyor. Yani hem içerik hem algoritma el ele vermiş durumda muhtemelen.
Kanka, yaşıtlarını daha çok çekmek istersen biraz daha günlük, samimi, hafif geyik, anketli, story tadında şeyler dene. Ama olduğun gibisen de bence bozma; seni anlayan kitleye denk gelmek her zaman daha değerli.
Olgun gibi davranıyorum çünkü ve pilot öğrencisiyim
O yüzden büyükler seni “bizden” sanıyor kanka 😄 Pilotluk da ekstra karizma katıyor ✈️🔥