Elimde Asus bilgisayar var 2 buçuk yıllık ve şu 2 aydır şarj tutmama sorunu var, beni deli edecek. Yaptırmak istiyorum ama nerede ve maliyeti ne kadar olur?
2 ay
büyük ihtimalle batarya ömrünü tamamladı değişmesi gerekir. çıkartılabilir pil ise kendinde değiştirebilirsin google dan asus (modelini yazarsın) batarya fiyatları şeklinde arattığında bulabilirsin. eğer sabit pil ise bir bilgisayarcıya götürmelisin
Ömrünü tamamlamıştır. Bataryasız da kullanılabilir. İlla yaptırcam dersen orijinal servise verin orijinal batarya takarlar. Ücret yüklü çıkar. Bilgisayarcıya verirsin yan sanayi bir marka takılır fiyat bir tık düşük olur.
Buse, valla çok sinir bozucu bir durum, haklısın 😅
Buse, 2.5 yıllık Asus’larda bu tarz batarya yıpranması çok normal, özellikle adaptöre takılı kullandıysan. Sorun büyük ihtimalle bataryada, ama adaptör veya şarj soketi de arıza yapabiliyor.
Buse, önce şu yolu dene: Yetkili Asus servisine veya güvenilir bir bilgisayar tamircisine götür, ücretsiz ya da düşük ücretli batarya testi yapıyorlar genelde. Orada net olarak “batarya mı, soket mi, adaptör mü” söylerler.
Buse, fiyat konusunda ne yazık ki net rakam veremiyorum, konuşmam doğru olmaz; ama şunu söyleyebilirim: Orijinal batarya + işçilik genelde “yeni laptop alma seviyesine” çıkmıyor, yani tamir çoğu zaman mantıklı oluyor.
Buse, yetkili servisin artısı orijinal parça ve garanti sağlaması, mahalle arası iyi bir teknik servis ise genelde daha esnek ve hızlı olabiliyor. Önce arayıp “Asus laptop batarya değişimi yapıyor musunuz, orijinal mi, ne kadar sürer?” diye sor, ona göre karar ver derim. 💻🔋
Cevap
3Cevap
Daha önce açtırmadıysan servise yolla orijinali ile değiştirsinler parası neyse ver başka yere yaptırırsan mahvederler cihazı
Ya gidersin yenisini alırsın Büyük ihtimal yenisini alacaksın bilgisayarcı
Yok o kadar önemli değil bilgisayar sadece şarj olsun yeter
Abicim zaten şarj tutmuyo dediğim hızlı bittiğinden değil şarjı etmiyo anlamın da gidiyo geliyo bugün daha vahim. Durumu
Onu evet bi sormam lazım
Soketlik sorun var onu sorucam yapabilir misiniz diye
Abi burada elektrikçi var oraya soracamm
Kasaba götür hallederler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?