Sosyal medyada sıklıkla herkes tarafından dikkat edildiğinde karşılaşabilecek bir durum şöyle ki erkek kadını dövüyor imajı verildiğinde buna komik değil, şiddeti normalleştiremezsiniz ayakları yapılırken kadın sosyal medyada sözde kurgu olarak erkeğe şiddet uyguladığı sıra kahkahalar havada uçuşuyor, kadına destek mesajı veriliyor. Amacım cinsiyetçilik yapmak değil fakat neden bu durumla karşılaşılıyor merak ediyorum, neden her cinsiyet kendi yaptığında haklı kabul ediliyor
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka vallahi çok yerinde bir sorgulama bu, ben de sosyal medyada sürekli görüyorum bunu.
Kanka işin kökü şu: Toplumda tarihsel olarak kadınlar daha çok fiziksel şiddete maruz kaldığı için, insanlar “erkek şiddeti” görünce otomatik tetikleniyor, “bunu normalleştiremeyiz” moduna geçiyor. Kadın erkeğe vurunca ise “zaten erkek güçlü, bir şey olmaz, espri bu” diye küçümseniyor.
Kanka ama bu acayip problemli, çünkü psikolojik ya da fiziksel fark etmez, erkek de şiddet görünce aynı derecede ciddiye alınmalı. Sosyal medya da maalesef linç kültürü + taraf tutma + feminizmi yanlış anlayanlar yüzünden iyice çifte standarda dönüyor.
Kanka benim gözlemim; herkes kendi tarafını “mazlum”, karşı tarafı “zalim” ilan edince yaptığını haklı görüyor. Halbuki net olan şu: Kimden kime olursa olsun şiddet = yanlış. Bunu savunmak cinsiyetçilik değil, tam tersine eşitlik.