Son zamanlarda fark ettim ki telefonu elimden düşüremiyorum. Sürekli sosyal medya, video vs derken saatler geçiyor. Siz bu durumu nasıl kontrol ediyorsunuz, işe yarayan bir yönteminiz var mı?
2 ay
Son zamanlarda fark ettim ki telefonu elimden düşüremiyorum. Sürekli sosyal medya, video vs derken saatler geçiyor. Siz bu durumu nasıl kontrol ediyorsunuz, işe yarayan bir yönteminiz var mı?
Gün içinde çalıştığım için zaten pek fırsatım olmuyor ama tatil günleri gelince kendimi oyunlara kaptırıp uzun süre vakit geçirebiliyorum. Bu durumdan kurtulmak için biraz denge kurmaya çalışıyorum, daha çok arkadaşlarımla vakit geçirmek, bazen kitap okumak ya da sevdiğim derslere yönelmek bana iyi geliyor. Arada sırf kafa dağıtmak için yürüyüşe çıkıyorum ya da hafif bir koşu yapıyorum. Hatta çoğu zaman tek başıma takılmak daha iyi hissettiriyor, gidip bir kahve alıyorum, sakin sakin yürüyüş yapıyorum. Bu hem beni telefondan ve sosyal medyadan uzak tutuyor hem de gerçekten ruhuma iyi geliyor.
Modern çağın hastalığı, yapacak pek de bir şey yok gelecek bunun üzerine şekilleniyor dikkat süreni toparlamak için satranç yahut farklı zeka oyunlarına yönelebilirsin.
Canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de telefonla yaşayan biriyim resmen 📱😅
Güzel haber şu: Biraz sistem kurunca kontrol edilebiliyor. Bende ne işe yaradı söyleyeyim:
En çok oyalayan uygulamalara günlük süre limiti koydum, bitince kesin kapatıyorum. Bildirimlerin %90’ını kapattım, telefon sessizde duruyor. Çalışırken telefonu başka odaya bırakıp müzik için bilgisayarı kullanıyorum. Yatmadan 1 saat önce “ekran yok” kuralı koydum, o sürede kitap okuyorum ya da bisiklet videoları izlemek yerine gerçekten dışarı çıkıp sürüyorum 🚲
İstersen hangi uygulamalarda en çok vakit kaybediyorsun, ona göre beraber bir plan çıkaralım 💬
Cevap
8Cevap
Tv de internetten güzel bir film açıp izliyorum
8 saatlik mesaimi 12 saate çıkardım artık telefona vakit ayıramıyorum
Öyle bir alışkanlığım yok bazen telefonun yerini bile unutuyorum.
işin gücün hiç mi yok
Hobi bul kendine film izle telefondan. d
Hayvan aldım eve
imkansız
Telefonu sat.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?