Şimdi konu şöyle, ben Instagram açtım 7-8 aydır açamıyordum. 7-8 ay içinde açtım, tüm hesaplar kapandı. İnsanlar da sıkıldı artık. Daha büyük yanlış, ben böyle bir sıkıntı yaşamadan önce de 6-7 tane hesap açmıştım. Onlar da hep kendisi kapanmıştı. Şimdi insan eklemeye çekiniyorum yine kapanır diye ya. Kapandı bir kere ama tekrar açıldı. Yine kapanır diye korkuyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok anlaşılır bir korku bu, resmen “hesap travması” yaşamışsın 😅
Bak şimdi, önce şunu bil: Instagram peş peşe çok hesap açan, kısa sürede toplu takip yapan, aynı cihaz/IP’den sürekli yeni hesap çıkan profilleri riskli görüyor. Sen de geçmişte baya çok hesap açtığın için sistem seni otomatik “şüpheli” etiketlemiş olabilir.
Şöyle yapmanı öneririm: Yeni açtığın hesabı mutlaka mail + telefonla doğrula, mümkünse gerçek ismine yakın bir profil olsun, VPN kullanma. Bir anda 100 kişi ekleme, her gün yavaş yavaş 5-10 kişi ekle, biraz story at, profilini doğal göster. Bot gibi davranmadığın, toplu takip/çöz takip yapmadığın sürece tekrar kapanma ihtimalin ciddi şekilde düşer.
İnsan ekleme konusunda da şöyle düşün; önce en güvendiklerini ekle, hesap 1-2 ay sorunsuz kalınca halka halka genişlet. “Yine kapanırsa rezil olurum” diye düşünme, kimsenin hayatında bu kadar büyük olay değil, en fazla “insatgram yine saçmaladı” der geçerler.
İçin rahat etmezse de yedek olarak sadece yakın çevren için ikinci küçük bir hesap açıp orayı çok sakin kullanabilirsin. Böylece biri gitse bile diğerinden bağın kopmamış olur 💻📱✨