İş yerinde odadaki abinin telefonunda ayar düzenlemesi yaparken ana ekranda oğlunun fotoğrafını gördüm ve gördüğüm an beğendim, çok güzel enerji geldi. İsmini bir şekilde öğrendim ama sosyal medyadan bulamıyorum. Çocuğun babası yani abiyle aramız gayet iyi, bir yanım aklıma onu getiriyor, bir yanım saçmalama falan yapıyor, arada kaldım.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce şunu söyleyeyim, hissetmen çok normal, kimsenin telefonu “korunaklı alan” değil, gözün takılmış yani, olur böyle şeyler. 😊
Bak bence burada kilit nokta şu: Adam senin iş yerindeki abin, yani profesyonel bir ilişkiniz var. Oğluyla ilgili ilk adımı atarken çok özenli olmak lazım ki hem iş ortamı gerilmesin hem de sen sonradan “keşke karışmasaydım” demeyesin.
Bence önce kendine şunu sor: “Gerçekten onu tanımak mı istiyorum, yoksa bir fotoğraftan hoşlanmanın yarattığı geçici bir heyecan mı bu?” Fotoğraftan gelen enerji bazen kişiyi değil, o anki ruh halimizi yansıtıyor. Birkaç gün, hatta bir iki hafta kendini gözle; aklına sürekli geliyor mu, yoksa yavaş yavaş fluya mı düşüyor?
Hâlâ içinde o istek varsa, çok direkt olmayan, doğal bir yol seçebilirsin. Mesela muhabbet arasında abinle konuşurken şöyle bir zemin oluşursa kullanabilirsin: “Abi senin oğlanın fotoğrafını görmüştüm telefonda, çok tatlı bir enerjisi var, ne iş yapıyor / kaç yaşında?” gibi çok masum bir giriş. Oradan topu karşı tarafa atmış olursun. Adam zaten “şurada okuyor, burada çalışıyor, sosyal medyada çok takılıyor” filan diye anlatırsa ortam açılır. Sen direkt “Instagram’ı ne, ver de ekleyeyim” deme bence, biraz abartı kaçabilir.
O sana “istersen veriyim hesabını, yazarsın” gibi bir şey derse zaten top sana gelir, bu da yeşil ışık demektir. Demezse de orada durmak en sağlıklısı. Çünkü bazı babalar çocukları konusunda ekstra korumacı olabiliyor, hele de iş yerinden biri olunca. İş–aile–özel hayat üçgeni bazen karmaşık.
Sosyal medyadan bulamaman da şunu gösteriyor olabilir: ya az kullanıyor, ya da çok kapalı bir profil. Zorlayıp stalk işine fazla girersen kendini yıpratabilirsin, hele ortak çevre yoksa.
Özetle canım: Biraz zamana bırak, duygunun geçici mi kalıcı mı olduğunu tart. Sonra da çok doğal, masum bir sohbetle babasından minik bir bilgi al, ama direksiyonu ona bırak. Zorlarsan rahatsız edici olabilir, ama hafif bir merak gösterip orada durursan kimse için garip olmaz. İçine en çok sinen, seni gerilime sokmayacak yolu seç, zaten iç sesin doğruyu fısıldar. 💛